Om Gothia Cup i Mölnlycke: Klubbarna reagerar

Gothia Cup kan komma att spelas i Mölnlycke, det rapporterade Härryda-Posten om under gårdagen. Kommunen har tidigare år sagt nej men både cuparrangörerna och kommunen öppnar upp för att lyfta frågan igen. Nu reagerar Härrydalagen.
– Det är ju en jätteeloge till Mölnlycke, säger Patrik Linde, ordförande för Mölnlycke IF.

ANNONS
|

Den internationella tävlingen spelas på planer i bland annat Varberg, Alingsås och Kungsbacka, trots att de ligger längre bort från Göteborg än Mölnlycke. Turneringens evenemangschef Anders Albertsson säger att Mölnlycke har varit på tapeten tidigare men att kommunen gjort bedömningen att det inte är görbart. Både kommunen och Albertsson säger att det är en fråga värd att ta upp igen och Härrydaklubbarna är saliga.

– Gothia Cup betyder jättemycket för den svenska fotbollen. Det är ju ett av de där stora dragplåstrena i svensk fotboll. Alla ungdomslag vill vara med och spela i turneringen, säger Mölnlycke IF:s ordförande Patrik Linde. Han är till vardags även oppositionsråd för Socialdemokraterna.

ANNONS

I år spelar Landvetter IF:s tjejer 12 år sina matcher i Alingsås. Trots att de är väldigt glada över att få spela Gothia Cup hade de gärna spelat någon annanstans.

– Tjejerna blev lite besvikna över att spela i Alingsås, de hade gärna spelat i Göteborg eller närmare stan i alla fall, säger lagets tränare Johan Rask.

Nu ser det ljusare ut för tjejerna att spela närmare stan i framtiden och deras önskemål delas av Sjövalla FK. Klubbens ordförande är förvånad att Gothia inte har spelats i Mölnlycke på så länge.

– Om de har tur kanske vi får spela på hemmaplan i Djupedal, jag tror att det skulle vara väldigt kul för killarna. Sen lär det väl vara positivt för företagsamheten misstänker jag, åtminstone för pizzeriorna och sånt där, säger Kent Nilsson.

Att arrangera Gothia Cup innebär utmaningar

Inom Mölnlycke IF finns det både intresse och frågor om vilka utmaningar det skulle innebära med Gothia Cup i Mölnlycke.

– Det är en jättestor apparat och lättare sagt än gjort. Det krävs ganska mycket för att arrangera och det mesta faller på klubbarna. De som är hemma är det som spelar och mitt i semestern är det svårt att få ihop en arrangörstab, säger Anders Dahlstedt som är föreningsutvecklare på Mölnlycke IF.

ANNONS

Patrik Linde, ordförande för de gula är positiv men menar att det behövs åtgärder för att det ska vara möjligt.

– Vi ser ju att det finns en brist på fotbollsplaner i Mölnlycke redan idag. Och det är klart att om Gothia Cup skulle komma hit på sommaren, så skulle vi behöva fler planer vid Djupedalsängsområdet.

Linde säger att han kommer att ta en diskussion i klubbstyrelsen om det kommer en förfrågan från Gothia Cup om att förlägga verksamhet i Mölnlycke.

LÄS MER:Gothia cup-chefen öppnar för framtid i Mölnlycke

LÄS MER:Egyptiskt lag dök inte upp till match mot Hus på Gothia cup

LÄS MER:Hindåspojkarna om internationella motståndet i Gothia cup: ”Det är verkligen coolt”

LÄS MER:Fotbollspelare från svenskbygden Minnesota tränade i Mölnlycke inför Gothia cup

LÄS MER:ICA Kvantum i Landvetter sponsrar ungdomsföreningar

LÄS MER:Stora Gothia cup-guiden – hela Härrydas matchschema

ANNONS