Gothia cup-chefen öppnar för framtid i Mölnlycke

Just nu spelas Gothia cup runtom i Västra Götaland, men inga officiella matcher spelas i Mölnlycke. Nu öppnar fotbollstävlingen och politiker för att Gothia cup kan spelas i Mölnlycke i framtiden.

ANNONS
|

Det kallas för världens största ungdomsturnering i fotboll, som spelas på 110 planer i Göteborg och dess kranskommuner. Aldrig förr har så många lag spelat som i år: hela 1 875 lag spelar i år på planer i Göteborg, Partille, Mölndal, Kungsbacka och Alingsås. Men inga matcher spelas i Mölnlycke, trots att dess fotbollsplaner ligger närmare Göteborg än både Kungsbacka och Alingsås.

– I år har vi gått på de kommuner vi har haft tidigare och därför spelar vi bland annat i Alingsås och Kungsbacka. Det har spelats matcher i Mölnlycke förut och vi tycker att det vore jättekul, säger Gothia cup evenemangschef Anders Albertsson till Härryda-Posten.

ANNONS

Kommunen sa nej

För att Gothia ska kunna spelas i Mölnlycke behöver kommunen uppfylla kraven. Det behöver finnas skolsalar som är tillåtna att sova i, möjligheter att förse alla spelare med mat och planer att spela på.

– Det bygger på att kommunen kan tillgodose alla behov. Det bedömdes inte vara görbart sist och därför föll Mölnlycke bort när de tillfrågades för fem år sen, säger Albertsson.

Evenemangschefen säger att närheten till stan är en stor fördel för Mölnlycke. Enligt Albertsson gjorde kommunen bedömningen att det inte var möjligt att arrangera tävlingen här men exakt vilka krav som kommunen inte kunde uppfylla vet han inte.

– Det behöver exempelvis finnas tillräckligt bra ventilation och utrymningsmöjligheter i sovsalarna. Jag vet inte exakt vad det var i det här fallet men om det finns på plats nu vill vi såklart ställa frågan till kommunen igen, säger Albertsson.

Härryda kommun: ”vi får lyfta frågan igen”

Sven Karlsson (M) är ordförande i nämnden för utbildning, kultur och fritid och vet inte vad som satte stopp för Gothia cup i Mölnlycke. Han tillträdde som ordförande för nämnden först vid årsskiftet.

– Jag kan inte uttala mig om det, frågan har inte varit aktuell hittills i alla fall. Jag har inte alla kort på bordet just nu och kan inte svara på varför det är så, säger Karlsson.

ANNONS

Men nämndordföranden stänger inte dörren, utan säger till Härryda-Posten att frågan måste tas upp igen.

– Är Gothia intresserade måste vi förstås titta på förutsättningarna igen. Det är både roligt och viktigt. Vi har en erfarenhet av liknande, men mindre, arrangemang.

LÄS MER:Stora Gothia Cup-guiden – hela Härrydas matchschema

LÄS MER:Fotbollspelare från svenskbygden Minnesota tränade i Mölnlycke inför Gothia Cup

LÄS MER:Hindåspojkarna om internationella motståndet i Gothia Cup: ”Det är verkligen coolt”

ANNONS