Hindåspojkarna om internationella motståndet i Gothia cup: ”Det är verkligen coolt”

Runtom på Västkusten spelar fotbollslag från hela världen i Gothia cup. IFK Hindås skickar ett lag till den enorma tävlingen. Det är pojkar födda 2012 som ser fram emot att spela i världens största fotbollsturnering för ungdomar. Under måndagen spelade de sin första match mot First Kick Academy från Singapore.
– Det coolaste är att få möta de utländska lagen, säger lagets målvakt Odd Lund Nilsson.

ANNONS
|

På de leriga planerna i Alingsås värmer de 11-åriga pojkarna upp inför sin första match. De flesta av dem har spelat tillsammans i IFK Hindås i halva sina liv och nu får de äntligen spela Gothia cup.

– Vi har tränat hela sommaren för det här, säger lagets tränare Joakim Bernadsson.

Mellan matcherna mot lag från Singapore, Kenya, Island och Kanada måste lagen från grannorterna hålla ihop. Vid sidan av planen står två pojkar från Lerums IS och supportar IFK Hindås.

– Hindås, Hindås, Hindås, hejar de och klappar händerna.

Hindåslaget möter tufft motstånd i sin första match

Alla killarnas föräldrar är där och hejar på Hindåspojkarna. De spelar två matcher mot internationella lag och lagets tränare förväntar sig tufft motstånd.

ANNONS

– De här internationella akademierna har ju massor med barn att välja. Vi har nästan bara 11 killar som spelar i hela Hindås och vi har till och med fått låna in en kille. Vi är mest med för att det är kul och killarna kämpar på bra tycker jag, säger en av lagets tränare Joakim Bernadsson.

Även om lagets första match mot First Kick Academy till största del spelas på Hindås egen planhalva håller de modet upp och ropar uppmuntrande till varandra.

– Kom igen nu killar, det här är Gothia inte någon vanlig match, ropar spelare nummer nio frustrerat efter att bollen dribblas från Hindåsspelarens lagkamrat.

Det är Nathaniel Lemos som sporrar sina lagkamrater till bättre spel. Själv slänger han sig lerig på planen och pangar in matchens första mål för Hindåslaget.

– Såna där missar jag inte, säger han efter matchen och ler nöjt.

Matchen slutar i ledsna miner

Singaporianerna spelar bra och det är en ledsen lagkapten som möter Härryda-Postens reporter efter matchens 13-2 till First kick Academy.

– Jag hoppas att det går bättre i nästa match och att vi får en plan som är fungerande. Den här var väldigt lerig och svår att spela på, säger en besviken Axel Ronnebro precis efter matchen.

ANNONS

En av matchens stjärnor är lagets målvakt, Odd Lund Nilsson. Efter många spektakulära räddningar på en lerig plan har matchkläderna ändrat färg från grönt till brunt och kinderna är täckta av stänk.

– Det roligaste med att spela fotboll är att få vara målvakt. Bra räddningar räddar hela laget, säger Odd och ler stolt.

Alla lag går till slutspel och då är det vinna eller försvinna som gäller.

– Då kan man gå hela vägen. Vi är åtminstone hoppfulla att vi kan ta några matcher där, säger lagets tränare.

IFK Hindås B11 möter Legacy Academy från Kenya på tisdagseftermiddagen och Lerums IS under onsdagen.

LÄS MER:Stora Gothia Cup-guiden – hela Härrydas matchschema

LÄS MER:Fotbollspelare från svenskbygden Minnesota tränade i Mölnlycke inför Gothia Cup

LÄS MER:ICA Kvantum i Landvetter sponsrar ungdomsföreningar

ANNONS