ICA Kvantum i Landvetter sponsrar ungdomsföreningar

Ungdomsidrotten i Härryda får ett tillskott på en halv miljon kronor. Avsändaren? Den lokala Ica-handlaren.
– Det är viktigt att röra på sig och rör man på sig är risken också mycket mindre att man hamnar snett, säger Martin Ekman, Ica-handlare i Landvetter.

ANNONS
|

Det är bland annat Landvetter IS, Härryda Hockey, Landvetter IF, Landvetter Wings, Chalmers Golfklubb och Härryda IF som tar emot pengarna.

– Det är framtiden, det är där vi vill att vårat fokus ska vara, säger Martin Ekman och syftar på ungdomsidrotten.

Sponsringen består till största del av pengar, men även hjälp vid event. Det finns många fördelar med att sponsra de lokala ungdomsklubbarna. Ekman beskriver det som att de gärna vill hjälpa till och göra rätt på orten där de finns och verkar.

”Det är bättre att sponsra en ungdomsföreningen än Frölundas hockeylag”

När Härryda-Posten pratar med ordföranden för Gothia cup-aktuella Landvetter IF, Dick Andersson, säger han att de är jätteglada för sponsringen. Pengarna går direkt till lagen.

ANNONS

– Ett herrlag drar ju lite mer folk till sina matcher. Vårat seniorlag är ju väldigt ungt, det är snittålder på 21 år eller något sånt där, och vi drar ärligt talat inte väldigt mycket folk. Men att då främja att vi kan driva ungdomslag, det är jättepositivt.

Andersson menar att det också ur ett sponsringsperspektiv ger tillbaka mycket.

– Jag tycker faktiskt det är bättre att sponsra en ungdomsförening än Frölundas hockeylag eller ett elitlag, då är det ren marknadsföring. Jag vet inte om Ica kommer att sälja jättemycket mer men värdet är ju att man skickar ut budskapet att: ”Vi sponsrar det här.” Det tror jag är den absolut största vinningen med sponsringen, säger Dick Andersson.

Det verkar dessutom som en bra deal för både Ica och Lif.

– De gick in med pengar och nu har vi deras tryck på shortsen och lagen får göra vad de vill för pengarna som de får, säger Dick Andersson.

Trogen sponsor

Mats Palmgren, ordförande för Härryda IF, beskriver Ica som en trogen sponsor.

– Vi är jätteglada. Utan dem hade vi inte klarat oss, säger Palmgren och tillägger skämtsamt:

– Nu behövs några fler bara.

Pengarna används till att bedriva vanlig verksamhet för lagen.

ANNONS

Landvetter Idrottssällskap

Emil Engvall, ordförande Landvetter Idrottssällskap, berättar för Härryda-Posten att det är just på grund av ungdomsverksamheten som Ica har valt att sponsra dem. Pengarna kommer gå till en del praktiska saker.

– Ungdomsverksamheten kostar pengar i form av att vi betalar hyra för planerna på Landvetter IP. Det går åt mycket materiel i form av bollar, koner, västar och så vidare. Vi har anställda ledare som också kostar lite grann och vi får pengar till cupdeltagande för ungdomslagen.

Sponsorerna spelar en stor roll för medlemmarnas skull och för att utveckla verksamheten.

– Det är klart att dem, precis som alla andra av våra sponsorer, är jätteviktiga för att vi ska kunna erbjuda en bra, meningsfull verksamhet för alla medlemmar och för föreningen.

LÄS MER:Sjuttonåringen åkte till Island för att spela fotboll

LÄS MER:Pixborekryten Ella Zetterstedt: ”Jag vill se hur långt jag kan ta mig”

LÄS MER:Sommaruppehåll för Härrydalagen – så tycker fotbollstränarna om första halvan av säsongen

ANNONS