VM-matcher i ottan – går inte för O’Learys i Mölnlycke

Damfotbolls-VM har dragit igång i Australien och Nya Zeeland. Men de upp- och nervända sändningstiderna snuvar sportbarerna på en potentiell kassako.
– Det funkar ju inte, säger Mikael Beckman, ägare av O’Learys i Mölnlycke.

ANNONS

Damfotbolls-VM i Australien och Nya Zeeland kickade igång den 20 juli och de svenska damerna är på plats för att kämpa om guldet. Svenskornas premiärmatch mot Sydafrika går av stapeln på söndag klockan sju – på morgonen. Tidsskillnaden innebär att sömntutor och sju till fem-arbetarna blir snuvade på mästerskapet. Några andra som sannolikt önskat ett VM närmare hemmaplan är landets alla sportbarsägare.

– Man blir ju heltrött på detta va, det funkar ju inte med de här sändningstiderna. Jag hade ju gärna sett att det legat på andra tider, givetvis. Men som det är nu att det börjar sju på morgonen så går det inte, säger Mikael Beckman, ägare av O’Learys i Mölnlycke.

ANNONS

Kommer ni kunna visa VM överhuvudtaget?

– Givetvis om det kommer på normal tid. Jag har 26 tv-apparater så då visar jag det gärna. Jag försöker visa så mycket direktsänt som jag kan.

Kommer ni erbjuda visningar i efterhand?

– Kunden bestämmer, men hur kul är det? Så uppdaterade som folk är idag så vet man på förhand hur det gått, säger Mikael Beckman.

Intresset dikterar öppettiderna

O’Learys har redan hunnit visa ett stort mästerskap, herrfotbolls-VM i Qatar, trots att baren endast varit öppen i ett drygt halvår. Skillnaden i intresse är stort, enligt Mikael Beckman:

– Det är två skilda världar, men jag tror det är mycket på grund utav tiderna, inte bara skillnad i intresse mellan dam- och herrfotboll, säger han och fortsätter:

– Hade det varit efterfrågan på det så kan jag va ödmjuk och säga: ”Jajjemen då kör vi på, men som det är nu är det ingen förfrågan.

Ingen efterfrågan alls?

– Noll. Ingenting. Är det GAIS eller ÖIS som är i superettan finns det säkert tjugo personer som frågar men damfotbollen med dessa tider har det varit noll förfrågningar.

Löftet till Mölnlyckeborna: ”Hundraprocentig”

Det svala intresset till trots så kan Mikael Beckman redan nu lova en sak – finalen kommer visas.

ANNONS

– Finalen är hundraprocentig, då har jag öppet, säger han och säger att han samtidigt kan tänka sig att visa fler matcher om kunderna efterfrågar det. Om det blir Sverige som spelar final återstår att se men Mikael Beckman är optimistisk:

– De går långt, de har en gynnsam lottning i gruppen.

Vågar du gissa på en placering?

– Då säger vi guld! säger Mikael Beckman, ägare av O’Learys i Mölnlycke.

LÄS MER:Gothia cup-chefen öppnar för framtid i Mölnlycke

LÄS MER:Mölnlyckebon Liss byggde sin pojkdröm – ett elektriskt vrålåk till Rex Vicoped

LÄS MER:Erik arbetade på Nytidas gruppbostad Hjorten – såg mobbning, hån och bortslängd medicin

ANNONS