Varje vecka uppdaterar Härryda-Posten läsarna med det senaste om Pixbo Wallenstam.
Varje vecka uppdaterar Härryda-Posten läsarna med det senaste om Pixbo Wallenstam. Bild: Pixbo Wallenstam

Osäkert skadeläge på Cajsa Elm och Lara Heini – Adam Persson har gjort comeback

En imponerande upphämtning. Men det blev till slut en uddamålsförlust för Pixbo i den tidiga seriefinalen mot Thorengruppen i SSL Dam. Nu tynger dessutom flera skador truppen. Häng med på veckans Pixbosvep!

ANNONS

Underläge 5–2 hämtades upp till 5–5. Men det ville sig inte och Pixbos damlag åkte på säsongens första förlust mot regerande mästarna Team Thorengruppen förra helgen. Tränaren Jonas Gustafsson var trots det nöjd med stora delar av matchen och konstaterade att det handlar om små marginaler.

Under fredagskvällen var det dags för ny match när Pixbo tog emot Lund Elit, ett defensivt drillat lag som släppt in blott 37 mål i år – bara serieledarna Thorengruppen har ett bättre facit.

Offensiven har dock lämnat mer att önska för Skånelaget. Inför matchen passade Pixbos lagkapten Ida Sundberg på att skicka en liten gliring, när motståndarnas spelidé kom på tal i Expressens sändning.

ANNONS

– Man får vara beredd på att ha någon i ryggen hela tiden. Lite som när toapapper har fastnat under skon, sa hon.

Men Pixbo lyckades hitta runt Lunds försvar och vann med 5–2.

2–0-målet kom från Emma Stenberg som nu nätat i tio av tio matcher den här säsongen.

Skadorna avlöser varandra för Pixbo

Men allt gick ändå inte Pixbos väg. Under matchen klev både Anna Dömstedt och Linnea Wilhelmsson av planen med skadekänningar. Men enligt Gustafsson ska det inte vara någon större fara.

– Jag tror båda är tillbaka till matchen på söndag, säger han.

Desto mer osäkert är läget med landslagsspelaren Cajsa Elm som i sin tur fick kliva av planen med ett skadat knä i seriefinalen mot Thorengruppen förra veckan.

– Eftersom hon inte gjort någon magnetröntgen än kan vi inte helt avgöra hur stor skadan är. Hon har börjat med rehab och tiden får utvisa hur allvarligt det är.

Och den dystra läsningen tar inte slut där. Också Pixbos förstamålvakt Lara Heini har fått problem med sitt knä och missade matchen mot både Thorengruppen och Lund. Precis som för Cajsa Elm finns enligt Gustafsson just nu ingen prognos på när hon kan vara tillbaka i spel.

ANNONS

Patric Löfborg: ”Många tveksamma situationer”

När herrarna tog emot Gävle efter det långa landslagsuppehållet vann Pixbo komfortabelt. Men i den första av två kvartsfinaler mot Växjö Vipers i Svenska cupen i veckan föll Pixbo med uddamålet. Och Pixbotränaren Patric Löfborg var inte helt nöjd med domarinsatsen.

– Man kan alltid diskutera domslut i efterhand, men det var många tveksamma situationer där vi inte var direkt överens med domaren, säger han.

För herrarna väntar ny match redan under lördagen hemma mot Hagunda, en match som Filip Kalentun kommer missa. Och redan på torsdag är det dags för returmatch mot Växjö i Svenska cupen.

– Det kommer att vara många matcher på kort tid nu så vi får anpassa träningarna lite grann, och så försöker vi även att rotera lite bland spelarna, säger Löfborg.

Veteranens återkomst och 18-åringens första SSL-match

Adam Persson la klubban på hyllan ifjol. Men när Pixbo tog emot Växjö Vipers i Svenska cupen fanns han plötsligt med i truppen igen.

– Går våra juniorer upp och spelar SSL med oss blir de avstängda från div 1 och JAS i en match, men spelar de en cupmatch blir de borta i en månad. Så Adam ställde upp för oss som en kortsiktig lösning, förklarar Löfborg.

Kan det bli aktuellt att han spelar fler matcher?

ANNONS

– Man vet aldrig vad som händer. Vi har inte diskuterat längre, just nu var det en kortsiktig lösning eftersom det behövde fyllas på i truppen.

Och när en veteran gjort återkomst har även en yngling tagit klivet upp. 18-årige målvakten Albin Flöjner noterades för sin första SSL-match mot Gävle, i skadade VM-guldmedaljören Jon Hedlunds frånvaro. Några minuter på plan har han dock ännu inte noterats för.

Nästa match för Pixbo Wallenstam:

Herrar: Hagunda IF hemma, 26 november 15:00

Damer: Nacka IBK borta, 27 november 15:00

Har du fler tips på Pixbonyheter? Mejla redaktionen@harrydaposten.se

LÄS MER:Pixbospelaren Lucas Dahlström spelar för Polen i VM

LÄS MER:Möt Pixbo Wallenstams innebandystjärna Eliska Krupnova

LÄS MER:Nu erbjuder Pixbo Wallenstam spelare gratis mensskydd

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på Härryda-Posten i Appstore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på "hämta" eller "installera".
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på "öppna" för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

ANNONS