LIS U19-lag krossade Warta i säsongsfinalen

Under torsdagskvällen krossade Landvetter IS U19-lag Warta IF i säsongsavslutningen, och kunde till slut fira en serieseger som satt längre in än väntat.
– För många av spelarna är det här helt obeskrivligt, säger tränaren Mustafa Bulbul.

ANNONS
|

LIS U19-lag gick fram som en ångvält i inledningen av juniorernas division 2B. Med bara fem omgångar kvar var laget fortfarande obesegrade. Det skulle dock komma att bli en tuffare avslutning av säsongen och laget drog till slut på sig tre förluster.

Det innebar att torsdagens säsongsavslutning på Landvetter IP mot IF Warta 2 blev helt avgörande för om laget skulle vinna serien.

LIS avslutade dock, minst sagt, med flaggan i topp. Säsongsfinalen slutade hela 12–0 (!) till hemmalaget och efter matchen åkte guldhattarna på.

– Det var många som tog seriesegern i förskott sedan många matcher tillbaka, och risken var att vi kunde hamna i den här fällan där vi inte hinner självreflektera. Men det var en otrolig vilja på spelarna igår, säger Mustafa Bulbul som gör sin andra säsong som tränare.

ANNONS

”Det kommer bli en synergieffekt på det här”

Bulbul berättar för Härryda-Posten att han är stolt över spelarna. I första hand är tränaren glad för alla i laget som slitit hårt och målinriktat hela säsongen. Många gjorde sin sista säsong som juniorer.

– För många av spelarna är det här helt obeskrivligt. Det är inte ofta man vinner en serieseger. Det kanske är enda gången man kommer göra det här. Det betyder jättemycket, säger han.

A-laget gör en stabil debutsäsong i tvåan och ni går upp till ettan. Hur kul är det att engagera sig i LIS-fotbollen just nu?

– Det är superkul. Man märker efter mina två år att Landvetter IS är mer än ett lag. Det finns så otroligt många engagerade ledare och föräldrar.

Vad betyder det för A-laget att juniorerna kliver upp en division?

– Det är jätteviktigt. För om man nu ska ta ytterligare steg i fotbollen där A-laget vill bli ett etablerat division 2-lag och så småningom bättre, behöver det finnas bra spelare underifrån för att kunna öka konkurrensen uppåt också. Det kommer bli en synergieffekt på det här, säger han.

Hör när Landvetter IS Fuad Zeljkovic berättar om känslorna efter matchen:

LÄS MER:O’Learys i Mölnlycke väntas öppna lagom till fotbolls-VM

LÄS MER:Rävlanda AIS vann kvalet – spelar division 5-fotboll nästa år

LÄS MER:Cecilia Jansson från Hindås är Årets handledare i Härryda kommun

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på Härryda-Posten i Appstore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på "hämta" eller "installera".
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på "öppna" för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

ANNONS