Cecilia Jansson från Hindås är Årets handledare i Härryda kommun

I sitt jobb inom hemtjänsten i Rävlanda har undersköterskan Cecilia Jansson en roll att handleda nya medarbetare och vikarier. För sitt arbete har hon nu tagit emot utmärkelsen ”Årets handledare” i Härryda kommun.
– Det är jätteroligt att få ett kvitto på att det jag gör landar väl, säger 46-åringen.

ANNONS
|

Cecilia Jansson har jobbat inom vården i Härryda kommun sedan 2001. Från början som personlig assistent. Ett arbete hon efterhand tyckte blev slitsamt på grund av det ansvar som medföljer av att arbeta så intensivt med en och samma person.

Därför passade det henne utmärkt när hon och en kollega fick frågan om att lånas ut till hemtjänsten under tre månaders tid. Tre månader blev sex månader, sex månader blev nio månader och till slut flyttades hon över permanent.

Fram till tidigare i år arbetade hon i Mölnlycke där hon är uppväxt, men i våras dök en tjänst i Rävlanda upp, närmare Hindås där hon bor.

ANNONS

– Då fick jag chansen att flytta över, och eftersom jag bor här uppe passade det bra, berättar Cecilia Jansson.

Prisad av Härryda kommun

Det var i Mölnlycke hon för några år sedan gick en handledarutbildning och sedan dess har hon fört vidare sina kunskaper till många nya medarbetare och vikarier. Ett arbete hon nu har prisats för av Härryda kommun.

– Jag är väl egentligen inte den som tar någon tar någon större plats. Så det är jättejätteroligt att få ett kvitto på att det jag gör landar väl. Det är galet egentligen, säger hon.

Utmärkelsen har hon tagit emot av Härryda kommun och totalt finns 30 personer inom omsorg på kommunens arbetsplatser som har i uppdrag att ge nya medarbetare en bra introduktion.

Nominerad av en före detta elev

Cecilia Jansson blev nominerad av en före detta elev.

– Jag och en kollega hade henne i fyra veckor. Det är fantastiskt att hon uppskattat det som jag gav med mig och visat det på detta fantastiskt roliga sätt.

Cecilia Jansson förklarar att hon brinner för att se andra människor växa och i sin roll som handledare tycker hon att det är viktigt att möta sin elev halvvägs.

– Jag är scoutledare på fritiden. Där har vi metodiken ”learning by doing”, alltså att jag först visar och sen tar ett steg tillbaka och så får barnen själva pröva. På samma sätt jobbar jag mycket gentemot våra nya medarbetare, elever och vikarier också för att de ska kunna växa in i det och kanske få ”aha-upplevelser”, när de får omsätta kunskap i praktik, avslutar årets handledare i Härryda 2022.

ANNONS
ANNONS