Signum på Hällsnäs hyllas igen ”Blir säkert nån liten skål”

Hyllningarna fortsätter av matupplevelsen på Restaurang Signum och läget vid Hällsnäs Hotell och Restaurang i Mölnlycke. Köksmästare Markus Pettersson avslöjar hemligheten bakom framgångarna.

ANNONS
|

Det brukar sägas att det är svårt att bli profet i sin egen hemstad, men inte långt efter efter DI Weekends hyllning av restaurang Signum på Hällsnäs Hotell & Restaurang i Mölnlycke anländer ännu en kärleksförklaring. Denna gång i form av dubbla tummar upp från Göteborgs-Postens gastronomiska institution Uteätarna.

I helgbilagan Två Dagar slås det fast att matdestinationen är ”väl värd en resa” och att ”Signum visar omsorg och känsla för minsta detalj och varje gäst.”

– Det var såklart jätteroligt att läsa, säger Signums köksmästare Markus Pettersson som berättar att personalen inte har hunnit fira den berömmande recensionen i GP.

ANNONS

– Vi har en del av personalen som är bortresta, så vi väntar till alla är samlade igen. Det blir säkert nån liten skål.

Vad är då hemligheten bakom framgångarna?

– Vi är ett jäkligt drivet team som känner varandra och har jobbat ihop tidigare. Vi vet vad vi vill.

Inte minst hummerrätten får en strålande recension av Göteborgs-Postens krogrecensenter: ”Här tar köket tillvara varje uns av smak. Köttet från klorna serveras lättgrillat på en pinne, av benen blir det gratäng toppad med blåklint och förgätmigej. Hummersoppan har smaksatts med konjak och trattkantareller, stjärten blir magisk ihop med två sorters tryffel och svampbuljong.”

När Härryda-Posten frågar Markus Pettersson vilken som är hans egen favoriträtt på menyn visar det sig vara just ovanstående hummer.

– Vi har en servering i två delar där vi hyllar svensk hummer, som jag tycker är trevlig. Vi tar verkligen hand om varje uns av smak och kött från hela råvaran. Det är så vi vill jobba.

LÄS MER:Hindås sportbar blir Hindås thaikök

LÄS MER:Delade meningar om framtida simhall i Härryda

LÄS MER:Modellbilar i alla dess former vid utställning på Djupedalsskolan

ANNONS