Hindås sportbar blir Hindås thaikök

Enligt Kemal Aykut, som äger både pizzerian och sportbaren i Hindås, har det uttryckts ett stort sug efter thaimat i byn. Han bestämde sig för att lyssna på Hindåsborna. Under fredagen började sportbaren servera thaimat och byter namn till Hindås Thaikök.
– Vi kommer att gå från att ha öppet tre till fem dagar i veckan, säger han.

ANNONS

Trots att lunchtid har passerat för ett tag sedan är det full fart inne på Hindås pizzeria. Ägaren Kemal Aykut har fullt sjå både med att serva sina gäster och att förbereda det sista inför öppningen av det nya thaiköket.

Pizzerian i Hindås har han drivit sedan 1997. På andra sidan vägen öppnade han Hindås Sportbar för tre år sedan.

Anledningen var helt enkelt att pizzerian inte uppfyllde kraven för att få alkoholtillstånd och att han tyckte Hindåsborna behövde ett ställe för att kunna titta på fotboll och umgås.

På menyn har det funnits klassisk krogmat, så som hamburgare och diverse kötträtter.

ANNONS

Men nu byter alltså sportbaren namn till Hindås Thaikök och under fredagen var det dags för öppning.

– Jättemånga har frågat efter thaimat. Det är därför vi gör det här, men det kommer inte påverka den gamla menyn. Vi kommer ha både take away och servering, säger Kemal Aykut och fortsätter:

– När vi berättade att vi skulle öppna fick vi nästan 100 samtal på en dag med folk som undrade när vi ska starta. Så folk är nyfikna, säger han.

Det nya thaiköket innebär en nyanställning av en kock och dessutom kommer restaurangen gå från att ha enbart helgöppet till att också ha öppet på onsdagar och torsdagar.

En stor satsning i en mindre ort som Hindås, men det är inte det enda Kemal Aykut har på sitt bord. Han berättar också att han har fått ett bygglov godkänt av kommunen för att bygga ut pizzerian.

– Den kommer bli dubbelt så stor och vi ska anställa minst två till. Vi har tänkt att det ska börja byggas någon gång under våren. Hindås utvecklas så vi måste hänga med, säger numera thaiköksägaren Kemal Aykut, innan han återgår till att ta emot nästa pizzabeställning.

Har du ett nyhetstips om något som händer i Hindås? Hör gärna av dig till redaktionen@harrydaposten.se eller 031-761 11 94.

ANNONS

LÄS MER:Kvinna försökte smuggla in nära 20 kilo rå fisk och kött på Landvetter

LÄS MER:Delade meningar om framtida simhall i Härryda

LÄS MER:Eskalerande skadegörelse mot idrottsföreningar och kommunanläggningar i Landvetter

ANNONS