Rådanäs Bryggeri firar ölets dag

Idag är det ölets dag och det firade Rådanäs Bryggeri genom att öppna upp för ölprovning, bastu och bad. Under pandemin körde de ölbil till Härrydaborna och nu tar de varje chans att bjuda in till sitt bryggeri i stället.

ANNONS
|

Rådanäs Bryggeri öppnar då och då upp för evenemang i den gamla helikopterlokalen i Härryda. På ölets dag passar de på att bjuda in trakten på ölprovning, bastu och bad. Intresset är till synes stort och bland rostfria ståltankar, maltpåsar och ölbackar minglar flera sällskap.

– Det är kul att det kommer så mycket folk, man har inte direkt vägarna förbi här, säger Hanna Björner som jobbar på bryggeriet.

När bryggeriet slår upp dörrarna klockan 15:00 står det redan många hänger på låset. Barnfamijer blandas med grupper av yngre sällskap som alla vill komma in och kika på bryggeriet eller smaka på ölet. Efter en timme är det fortfarande många som kikar in.

ANNONS

– Det är så roligt att det kom så mycket folk vid öppning, men det förstår jag, jag har ju till och med slutat men verkar aldrig kunna lämna stället, skrattar Amanda Setterstig som är före detta eventansvarig på bryggeriet.

Under pandemin blev det svårt för människor att komma till bryggeriet.

– Då körde vi ut med ölbilen i stället, vi åkte ut och sålde folköl och tutade glatt åt folk här i närheten typ en solig fredag. Det var jätteuppskattat och så vi kom på idén att börja ha fler evenemang, säger Amanda Setterstig.

LÄS MER:Om Gothia Cup i Mölnlycke: Klubbarna reagerar

LÄS MER:Götz kalas arrangerade tredje succéquizet i rad på Sängfabriken i Rävlanda

LÄS MER:Egyptiskt lag dök inte upp till match mot Hus på Gothia cup

ANNONS