Götz kalas arrangerade tredje succéquizet i rad på Sängfabriken i Rävlanda

Under tisdagskvällen arrangerade Götz kalas sitt avslutande quiz på Sängfabriken i Rävlanda. Kvällen bjöd på mat, underhållning och tävlingsanda när 150 gäster briljerade med sina kunskaper.
– Vi har kört det som ett litet test, säger Lena Carlsson.

ANNONS
|

Tisdag kväll. Rävlanda. 17 grader och fantastisk stämning i luften. Traktens nöjesskapare Peter Götz och Lena Carlsson, som tillsammans driver Götz kalas, bjöd in till ännu ett quiz i Sängfabriken.

Det var för tredje tisdagskvällen i rad som paret arrangerade sin omåttligt populära frågetävling, och likväl som tidigare kvällar var det fullsatt. Denna gång med 150 gäster.

– Vädret var inte tillräckligt bra för att vi skulle kunna arrangera quizet utomhus, så tyvärr fick vi säga nej till gäster, säger Lena Carlsson.

Paret har drivit eventföretaget Götz kalas i sexton år och för tre år sedan köpte de det övergivna möbelsnickeriet som kallas för Sängfabriken.

ANNONS

– Tisdag är en perfekt dag för quiz tänkte vi. Då kanske man inte har något annat att göra och vi vill vara en knutpunkt dit man kan gå eller ta cykeln till, säger Lena Carlsson och förklarar att kvällens quiz var det sista för sommaren:

– Vi har kört det som ett litet test för att se om det finns ett underlag för intresset, och det kommer komma tillbaka nästa sommar.

De 150 gäster som deltog i livequizet fick vara med i lag om max sex lagkamrater. Quizet erbjöd en blandning av olika ämnen, allt från musik till sport. Detta för att säkerställa att varje deltagare kunde få möjlighet att briljera med sina specialkunskaper. Vinnarpriset var biljetter till sommarens första musikarrangemang den 12 augusti.

Bra stämning på Sängfabriken enligt gästerna

Trion Skytting från Hindås – Frida, Per och Christian – var likt många andra deltagare inte bara taggade, utan även frikostiga med komplimanger för Lena Carlsson och Peter Götz.

– Det är framförallt de som är så bra och gör allt bra. Det är en bra stämning, det är enkelt, trevligt och det är bra att det är på hemmaplan.

Deltagarna satt tätt samman längs med borden och ett av lagen var familjen Palmeryd-Pringle. De hade supertoppat laget kvällen till ära.

ANNONS

– Jag var här förra tisdagen och då blev jag en lucky looser (lottad vinnare, reds. anm.), och vann en tygkasse. Nu är det första gången jag är här med min familj och ska söka revansch, säger Lotten Palmeryd och Jonny Pringle fyller i:

– Nu när vi har döttrarna med så hoppas vi på många Tiktok-frågor.

Sängfabrikens portar slog upp redan klockan 17, och många gäster valde att avnjuta läckerheter om burgare, korv och potatismos från Olssons foodtruck inför kvällens huvudsakliga händelse: quizet.

Klockan 19 steg Lena Carlsson och Peter Götz upp på scenen, och den senare tog till orda:

– Vi är här för att tävla i norra Europas lättaste tävling. Det är bara att sitta ner, ni får papper och penna och fyller i. Vi rättar och ett lag vinner.

Detta till efterföljande applåder och jubel.

Sängfabrikens sommarprogram 2023

• Lörd 12/8 Tredrag med trubadur Erik Persson + DJ

• Lörd 19/8 Björn Rosenström med trubadur Marcus Max + DJ

• Lörd 26/8 Götz Kalas/Alexandra Jardval + DJ

• Fred 1/9 Haaks Livestream + DJÅldersgräns: 18

LÄS MER:Lena och Peter driver Rävlandas musik- och kulturmecka Sängfabriken

LÄS MER:Så blir sommarprogrammet på Sängfabriken i Rävlanda

LÄS MER:Artskyddet en knäckfråga för skogsbruket: ”Vi skogsägare är inte dumma”

ANNONS