Mölnlyckes nya stadsdel – ett steg närmare förverkligande

Obos och Veidekke ska bygga cirka 200 bostäder vid Landvettersjön i bostadsområdet Wendelstrand. Detta har blivit klart efter en affär med Next step group, skriver Obos i ett pressmeddelande.

ANNONS
LocationMölnlycke|
|

– Det känns fantastiskt hedrande och inspirerande och vi ska förvalta detta förtroende och leverera hållbara bostäder där människor vill bo, leva och trivas, säger Charlotta Nilsén, verksamhetsområdeschef Bygg Veidekke i ett pressmeddelande från Obos.

Projektet Wendelstrand är tänkt att bestå av totalt 1 000 nya hem i naturnära miljö. Här ska också skola, förskola och laddstationer byggas. Nu står det alltså klart att medlemsorganisationen Obos och entreprenadbolaget Veidekke går in i projektet.

Sofia Ljungdahl, vd för Obos nya hem, berättar att de ska bygga både flerfamiljshus och småhus. En boköpsmodell med delägande kommer också erbjudas, där köparen köper minst hälften av bostaden.

ANNONS

– Obos arbetar långsiktigt för att säkra nya attraktiva bostäder för våra medlemmar. Jag är därför väldigt glad att vi ska utveckla och förverkliga visionen om Wendelstrand tillsammans, säger Sofia Ljungdahl.

Skapa en stadsdel i världsklass

Just nu pågår arbetet med att få infrastrukturen i området på plats samt den uppmärksammade byggnaden Lakehouse. Den senare är ritad av norska arkitektfirman Snøhetta som bland annat ritat den norska nationaloperan.

Jacob Torell, vd för fastighetsbolaget Next step group, som driver projektet Wendelstrand, är stolt att ha fått med de två aktörerna på tåget.

– Det bevisar vilken stark vision vi har i Wendelstrand och skänker samtidigt trygghet till bostadsköpare, där vi nu har laget för att skapa ytterligare en gemensam stadsdel i världsklass, säger Jacob Torell.

LÄS MER:Åsikterna mellan blocken går isär gällande utdelning på 15 miljoner från Förbo

LÄS MER:Förslaget: Nej till hinderbana och utegym vid Landvettersjön

LÄS MER:Muharrem Demirok kan bli Centerpartiets nya ledare: ”Min favorit”

ANNONS