Förvaltningen anser att utbudet är tillräckligt stort. Arkivbild.
Förvaltningen anser att utbudet är tillräckligt stort. Arkivbild.

Förslaget: Nej till hinderbana och utegym vid Landvettersjön

En Landvetterbo önskar att det byggs ett utegym och en hinderbana vid Sjöholmens badplats vid Landvettersjön. Han konstaterar i ett medborgarförslag att det vore ”en lycka för många!”. Men Härryda kommunstyrelse väntas säga nej.

ANNONS
|

I juni förra året valde kommunfullmäktige att remittera frågan om ett utegym samt en hinderbana vid Landvettersjön och gav kommunstyrelsen uppdraget att besluta i ärendet. Detta kommer nu ske under styrelsens sammanträde som hålls på torsdag.

Enligt förslagslämnaren skulle det vara en härlig upplevelse att kunna ta ett dopp efter ett pass på utegymmet. För en mer allsidig träning skulle även en hinderbana kunna sättas upp – som dessutom skulle ha potential att locka mer folk till området.

Förvaltningen betonar i tjänsteskrivelsen, som ligger till grund för torsdagens slutliga beslut, att det redan finns aktivitetspark med tennis- och padelbanor samt äventyrsgolf på platsen. I skrivelsen går även att läsa att kommunstyrelsen under 2021 beslutade att bevilja ett medborgarförslag om att det även ska sättas upp redskap för balansträning. Detta är planerat att ske under året. Därför finns det enligt förvaltningnen redan ett varierat utbud för fysisk aktivitet.

ANNONS

Dessutom skulle kostnaden för ett utegym uppgå till minst 400 000 kronor, och för Rävlanda samhällsförening kostade materialet 85 000 kronor när de byggde en hinderbana. Arbetet utfördes ideellt. Trots att inga närmare beräkningar gjorts konstaterar förvaltningen att byggnation av utegym och hinderbana vid Sjöholmens badplats inte ska prioriteras.

LÄS MER:Migrationsverket anvisar färre flyktingar till Härryda än vad som tidigare meddelats

LÄS MER:Olle Lindqvist från Landvetter provtränade hos La Liga-laget Real Sociedad

LÄS MER:Här spelas det mattcurling i Rävlanda föreningsgård

ANNONS