Ica i Hindås har infört 18-årsgräns för att köpa ägg under Halloween.
Ica i Hindås har infört 18-årsgräns för att köpa ägg under Halloween. Bild: Sebastian Nilsson

Ica i Hindås har infört 18-årsgräns för att köpa ägg under Halloween

Det är Halloweentider och det innebär att en del ungdomar kan vara ute efter ägg att ha med sig till sina bus eller godis-äventyr. Men på Ica Nära i Hindås tar det stopp i kassan.
– Sen är det givetvis så att kommer en 17-åring som ska hem och baka måste vi så klart kunna lita på varandra också, säger butikschefen Johanna Karlsson.

ANNONS
|

Johanna Karlsson, butikschef på Ica Nära i Hindås, berättar att de tagit inspiration från en butik i Lindome och infört 18-årsgräns på ägg i samband med Halloween. Bakgrunden är att det tidigare år skrivits i olika Facebookgrupper att ungdomar kastat ägg på fönster och husfasader.

– Vi gör det i förebyggande syfte, för att försöka minimera skadegörelse under Halloween, säger Johanna Karlsson.

Har ni nekat någon i kassan ännu?

– Nej, inte ännu. Men den stora dagen eller vad man ska säga är ju i morgon, så vi får väl se, säger hon.

Hon förklarar också att 18-årsgränsen inte är skriven i sten.

ANNONS

– Kommer en 17-åring som ska hem och baka så måste vi så klart kunna lita på varandra också. Man får känna efter, säger hon och fortsätter:

– Det är ju oftast föräldrarna som brukar köpa ägg. Så det blir ju ganska tydligt om det plötsligt kommer massa barn och ungdomar som ska köpa ägg.

Det finns inga juridiska problem med att ha en 18-årsgräns på ägg?

– Det vet jag faktiskt inte. Det är väl upp till butikerna att göra som man vill tänker jag. Jag kan inte tänka mig att det ska vara förbjudet. Vi gör ju det för att det ska vara positivt för byn. Jag vet att det finns några andra butiker som har tillämpat detta också, säger hon.

Johanna Karlsson säger att tanken är att åldersgränsen, som tillämpades igår, ska gälla även över måndagen. Därefter är det fritt fram för alla att köpa ägg igen.

LÄS MER:Hindås sportbar blir Hindås thaikök

LÄS MER:Cecilia Jansson från Hindås är Årets handledare i Härryda kommun

LÄS MER:Delade meningar om framtida simhall i Härryda

ANNONS