Varje vecka uppdaterar Härryda-Posten läsarna med det senaste om Pixbo Wallenstam.
Varje vecka uppdaterar Härryda-Posten läsarna med det senaste om Pixbo Wallenstam. Bild: Pixbo Wallenstam

Toppmöte mellan Pixbo och Thorengruppen i helgen – här är veckans Pixbosvep

Efter ett VM-uppehåll för herrarna och en matchfri helg för damerna går nu Pixbo Wallenstams SSL-lag in i en intensiv fas av säsongen. På söndag reser damerna till Umeå för en tidig seriefinal mot regerande mästarna Team Thorengruppen.

ANNONS
|

De två giganterna Pixbo Wallenstam och Team Thorengruppen möts i Umeå på söndag. För hemmalaget blir det utan stjärnbacken My Kippiläs medverkan, på grund av en knäskada som hon ådrog sig under Euro Floorball Tour med finska landslaget för några veckor sedan.

Pixbo kommer däremot, förutom långtidsskadade Amanda Berggren, in mot matchen med en helskinnad trupp. Tränaren Jonas Gustafsson ser fram emot ett möte där lite extra står på spel, även om det är tidigt in i säsongen.

– Det är klart att matcherna mellan Pixbo och Thoréngruppen har blivit speciella de sista åren. Men med tanke på att vi är laget som jagar och med fler nya spelare jämfört med Thoréngruppen ser jag att varje match är positiv för oss. Vi behöver och vi vill spela de här matcherna där mycket står på spel, och där vårt försvarsspel och duellspel prövas fullt ut, säger han.

ANNONS

I Pixbos senaste match mot Täby vann Mölnlyckelaget skottstatistiken med 42-20, men segern satt ändå långt inne. Därför berättar Pixbotränaren Jonas Gustafsson att laget fokuserat på spel med boll i veckan för att förbättra effektiviteten inför stundande toppmöte.

Pixbosvepet blir Jon Hedlund-svepet

När det gäller herrarna väntar Gävle hemma på lördag efter ett långt VM-uppehåll och en träningsmatch mot Warberg i veckan. Men det blir utan Pixbos hemkomna VM-hjälte Jon Hedlund.

Målvakten spelade en avgörande roll i semifinalen mot Finland och såg till att Sverige tog sig till final efter en makalös insats i straffläggningen. Även i finalen mot Tjeckien briljerade han och utsågs till Sveriges bästa spelare i VM av Innebandymagazinet.

Men mot slutet av finalen fick han kliva av skadad.

– Han har varit på undersökningar i veckan och läkarna har konstaterat att det är en bristning i baksida lår, som troligtvis kommer hålla honom borta från spel i några veckor, säger tränaren Patric Löfborg.

Oväntad värvningsbomb och nytt samarbete med O’Learys

På nyhetsfronten presenterade bottenlaget i allsvenskan Lindås IBK en tung och oväntad värvning i veckan. Det handlar om veteranen Martin Ojaniemi som efter åtta säsonger och 249 matcher i Pixbodressen la klubban på hyllan ifjol. Men nu tycks alltså innebandysuget kommit tillbaka.

ANNONS

Under fredagen presenterade Pixbo också ett nytt samarbete med O’Learys som snart öppnar intill Wallenstam Arena i Mölnlycke. Sportbaren ska sända alla bortamatcher, och planen är att måla ett av rummen rödvitt.

– Att kunna umgås och äta tillsammans före eller efter en match är något som jag tror kommer öka upplevelsen av våra arrangemang. Det finns stor potential inom många områden med det här samarbetet, säger damtränaren Jonas Gustafsson.

Herrtränaren Patric Löfborg är inne på samma spår. Men han ser också andra, personliga, fördelar.

– Förhoppningsvis kommer det leda till en större publiktillströmning på våra matcher. Men det bästa av allt är kanske att man som tränare kan få sig en grym burgare efter våra träningar, säger han och skrattar.

Nästa match för Pixbo Wallenstam:

Herrar: Gävle GIK hemma,19 november 16:00

Damer: Team Thorengruppen borta, 20 november 16:00

Har du fler tips på Pixbonyheter? Mejla redaktionen@harrydaposten.se

LÄS MER:Pixbospelaren Lucas Dahlström spelar för Polen i VM

LÄS MER:Pixbo Wallenstam toppar tabellen efter seger mot Täby

LÄS MER:Nu erbjuder Pixbo Wallenstam spelare gratis mensskydd

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på Härryda-Posten i Appstore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på "hämta" eller "installera".
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på "öppna" för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

ANNONS