Pixbos damer kan ta sig vidare till semifinal

På onsdagskvällen spelar Pixbos damlag sin kanske sista match mot Kalmarsund.
– Det blir kul att spela slutspelsinnebandy hemma igen, säger damlagets tränare Jonas Gustafsson.

ANNONS

Om Pixbos damlag vinner matchen mot Kalmarsund på onsdagskvällen är de klara för semifinal. Om de förlorar, väntar en till match mot Kalmarsund i Kalmar på fredag. Angående vinstchansen säger Jonas Gustafsson att laget ska göra sitt absolut bästa för att det ska hända – inte minst för att de vill slippa åka till Kalmar på fredag.

– Jag tror att spelarna kommer tycka det är lite tråkigt att åka till Kalmar på fredag, säger Gustafsson till Härryda-Posten och skrattar lite.

– Med tanke på att alternativet är att de ska få en helg där de får vila upp sig för ett eventuellt semifinalkval, så det är väl det vi vill också, fortsätter han.

ANNONS

Inför matchen på onsdagen säger Pixbos tränare att det egentligen är två saker som saknas för att allt ska falla på plats i deras spel.

– Intensitet och att vinna kamperna, gör vi det då är det mycket som hamnar på plats i övriga spelet. Jag tror att det är de två viktigaste sakerna, sätta fart på matchen och att vinna våra kamper.

– Det är alltid svårt att vinna den sista matchen, det är lätt att tänka ”ja det ska vi göra”, men sen så har man en motståndare som vill att det verkligen inte ska vara så. Vi behöver göra en riktigt bra match för att vinna.

Om Pixbo tar sig vidare till semifinal är det en matchserie mot antingen Rönnby, Täby eller Falun som väntar. Vidare tror Jonas Gustafsson själv att de har en chans på SM-guldet.

Hur skulle du bedöma era chanser?

– Hur stora de är, det är alltid svårt att säga. Jag skulle bedöma dem som att de är så stora så vi tror på det på riktigt, säger han.

Jonas Gustafsson tycker själv att det har en hög nivå i laget och en förmåga att plocka fram det bästa när det väl gäller.

ANNONS

– Vi fick ju en bra skjuts när vi vann Svenska Cupen och att vi också mötte det laget som Pixbo har förlorat ett antal finaler mot. Att få vinna den finalen och sen ytterligare slå dem i serien två dagar efteråt, det är klart att det ger en skjuts till självförtroendet, säger Gustavsson och syftar på de återkommande konkurrenterna, Umeålaget Thorengruppen.

Under tisdagskvällen punkterade Pixbos herrar kvartsfinalserien när de besegrade Kalmarsund på hemmaplan i Wallenstam Arena. Ikväll onsdag är damlagets uppdrag likadant mot samma samma lag – även den matchen på hemmaplan.

Både damerna och herrarna har med andra ord chans på SM-guldet, även om det fortfarande är, som Jonas Gustafsson säger, ”en lång väg kvar”.

LÄS MER:Stor oro när omtyckta Ponnylyckan i Landvetter kan läggas ner

LÄS MER:Saga vill förändra mansdominerad bransch – prisas av Microsoft

LÄS MER:Skolchefen i Härryda: ”Vi har misslyckats”

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på Härryda-Posten i Appstore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på "hämta" eller "installera".
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på "öppna" för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

ANNONS