Pixbo Gymnastikförening lockade fulla läktare till Mölnlycke idrottshall

Över 1 100 gymnaster samlades i Mölnlycke Idrottshall när Pixbo GF hade säsongsavslutning.
– Vi gör det varje år och det brukar vara fullt på läktaren, säger ledaren och styrelsemedlemmen Lena Brive.

ANNONS
|

Inte en kvadratmeter blev över på Mölnlycke Idrottshalls läktare när Pixbos truppgymnaster hade uppvisning och säsongsavslutning. Barn i alla åldrar var med och visade sina danser med inövad koreografi och superhopp som de kanske inte testat på innan.

– Vi har det här varje år som en avslutning på läsåret. En samlad uppvisning från hela föreningen, säger Lena Brive.

Det handlar alltså om 1 100 barn och ungdomar som får visa upp hur mycket de har utvecklats under året som gått. Och det är både högt och lågt. Varje grupp fick fem minuter på sig att visa vad de går för. Det kan vara allt från knattar som balanserar på upp-och-nedvänd bänk till gruppen som elitsatsar och gör en piruett kombinerat med en volt fyra meter upp i luften.

ANNONS

– Vi täcker tre olika discipliner inom gymnastikförbundets paraply. Barngymnastiken, som är kullerbyttor och hjulning. Vi har truppgymnastiken som är tumbling, trampett och den fristående delen. Och så har vi även parkour sen 2015, säger Lena Brive.

För att allt skulle gå så smidigt som möjligt så har man ungefär 160 funktionärer på plats. Utöver de finns det både styrelsemedlemmar och ledare som hjälper till på varje program. Tillsammans med gymnasterna blir de cirka 1300 personer som är i och runt gympasalen. Och de som kanske har den viktigaste uppgiften, är de som byter ut redskap inför varje enskilt nummer.

– De som släpar redskapen behöver inte gå till gymmet imorgon, säger Gunnar Edebrant som är ordförande.

Årets eldsjäl

Emellan kullerbyttorna, dansnummer och fantasifulla hoppvariationer så hann även Gunnar Edebrant att bli utsedd till årets eldsjäl i föreningen. Ett pris som man delar ut varje år sen 2015 till minne av den bortgångne kollegan Mike Wilson, som var med och startade parkouren i klubben.

– Han gjorde väldigt mycket för oss och vi hade antagligen inte varit där vi är i dag utan honom, konstaterade Lena Brive i sitt tal.

Hur känns det att få pris som årets eldsjäl?

ANNONS

– De hade ju kuppat in det här så jag var inte förberedd på det, säger Gunnar Edebrant och skrattar.

Han fortsätter:

– Det känns som en oerhörd ynnest att få den utmärkelsen. För mig är det ett kvitto på att man gör något som är rätt och jag blev ganska rörd. Det känns jättebra att få ett erkännande för det jobb man lägger ner, säger Edebrant.

LÄS MER:Konstvandring i Härryda spred glädje och gav nya intryck

LÄS MER:Tunga tårar när Pixbo föll – på mållinjen

LÄS MER:Liverapport: Följ Pixbos damer i guldjakten på Avicii arena

ANNONS