Härryda-Posten lanserar ett nytt koncept som går under namnet Pixbosvepet. Bilder: Pixbo Wallenstam
Härryda-Posten lanserar ett nytt koncept som går under namnet Pixbosvepet. Bilder: Pixbo Wallenstam

Härryda-Postens första Pixbosvep

Pixbosvepet kommer från och med nu bli en återkommande lägesrapport som publiceras i Härryda-Posten en gång i veckan. Mer om vad Pixbosvepet innebär och varför vi lanserar konceptet kan du läsa om i artikeln som du kommer till genom att klicka här.

ANNONS
|

Tre Pixbospelare representerar tre olika landslag under herrarnas VM i Schweiz. Det handlar om målvakten Jon Hedlund för Sverige, forwarden Jakob Heins för Tyskland och centern Lucas Dahlström för Polen.

Sverige har inlett mästerskapet stabilt och har planenligt tagit sig vidare till semifinal. Under torsdagen slog de med rekordsiffror lagen ut Norge i kvartsfinalen. Slutresultatet? 18-2. Senare under lördagen väntar semifinal mot Finland.

– Jon (Hedlund) har gjort några jätteräddningar och har varit otroligt stabil. Han är självklart viktig för Sverige, säger Pixbotränaren Patric Löfborg.

För Tyskland som åkte ut i kvartsfinalen mot Finland under fredagen har Jakob Heins från akademin skött sig väl och har hittills gjort elva poäng på fem matcher. Nu väntar en avslutande match mot Norge för spel om sjundeplatsen.

ANNONS

Lucas Dahlströms Polen har spelat klart för det här mästerskapet och slutade på en elfte plats.

– Även han har gjort det bra. Det är bra facit på tre rävar, säger Löfborg.

Unge supertalangen Daniel Kalentun, född 2005, har i sin tur bidragit till guld för Västsvenska P16-laget i distriktslags-SM.

Hårdträning på hemmaplan – ljusning på skadefronten

För de som inte är ute på landslagsäventyr har det varit full aktivitet på hemmaplan i Wallenstamhallen.

– Vi försöker under uppehållet träna lite tuffare och har lagt in något extra pass för att vi ska vara förberedda inför återstarten, säger Löfborg.

Och på skadefronten har det ljusnat.

– Vi har haft något rehabfall sista tiden och Martin Östholm har som en säkerhetsåtgärd vilat lite på grund av sina vader som han har haft problem med tidigare. Men han har tränat för fullt i veckan. Den här veckan har vi tillbaka alla i träning, säger Löfborg.

Håller ögonen öppna för potentiella nyförvärv

Löfborg tycker inte Pixboherrarna, som ligger på en sjätteplats i tabellen efter sju spelade matcher, har nått upp till sin fulla potential under säsongsinledningen. Delvis på grund av att truppen består av blott femton spelare. Därför hålls ögon och öron öppna för potentiella förstärkningar.

– Som tränare vill man alltid ha spelare som kan gå in och göra skillnad. Men det är inte på något sätt så att vi är ute och jagar.

ANNONS

Var skulle ni behöva förstärka?

– Till att börja med behöver få igång vår trupp och maxa våra prestationer. Men eftersom vi är lite tunna behöver vi kanske spetsa hela truppen för att få lite större konkurrens.

Damerna har inlett säsongen med åtta raka segrar

Desto nöjdare med säsongsinledningen är nog damtränaren Jonas Gustafsson. Efter åtta spelade matcher har det blivit lika många segrar. Eftersom en av vinsterna kom efter förlängning har man dock en poäng upp till regerande mästarna Thorengruppen som också dem gått obesegrade.

Senast i lördags kom en bortaseger mot Täby, som visserligen satt ganska långt inne. Med knappt fem minuter kvar av sista perioden kom 6–5 som sedan utökades till 7–5.

Även om tränaren Gustafsson förstås är glad över att det till slut blev en seger konstaterar han att det finns utrymme för förbättring.

– Vi har ett kraftig övertag i bollinnehav och antal avslut. Det är något vi behöver omsätta i en bättre måldifferens, menar han.

Amanda Berggren närmar sig comeback

Ett glädjande besked för laget är att forwarden Amanda Berggren, som slitit med en korsbandsskada i snart ett år, närmar sig comeback.

– Hon har börjat vara med i delar av våra innebandypass. Jag hoppas att hon är tillbaka någon gång i januari, säger Gustafsson.

ANNONS

Även många damer har nyligen varit ute på landslagsuppdrag. I slutet av oktober avgjordes Euro Floorball Tour, ETF. Totalt nio Pixbospelare spelade i mästerskapet. Båda de svenska lagen vann turneringen.

Också damerna har lagt in lite extra hård träning i veckan.

– Då vi har matchfri helg har vi kunnat träna på lite tuffare i veckan. Med många landslagsspelare i truppen blir det extra viktigt att få tid både till fysträning och återhämtning.

Damerna som har en lite bredare trupp än herrarna med 21 spelare, för i nuläget inga diskussioner om eventuella förstärkningar, säger Jonas Gustafsson.

Nästa helg väntar en tidig seriefinal för Pixbodamerna, när laget reser till Umeå för att möta Thorengruppen, som vann SM-finalen mot Pixbo ifjol.

Nästa match för Pixbo Wallenstam:

Herrar: Gävle GIK hemma,19 november 16:00

Damer: Team Thorengruppen borta, 20 november 16:00

LÄS MER:Pixbospelaren Lucas Dahlström spelar för Polen i VM

LÄS MER:Pixbo Wallenstam toppar tabellen efter seger mot Täby

LÄS MER:Nu erbjuder Pixbo Wallenstam spelare gratis mensskydd

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på Härryda-Posten i Appstore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på "hämta" eller "installera".
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på "öppna" för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

ANNONS