Försenad idrottshall vid Mölnlycke Fabriker skapar kaos för Härrydas idrottsklubbar

Under ett möte i förra veckan spikades den kommande säsongens halltider för kommunens idrottsklubbar. Men alla är inte nöjda över hur det gått till.
– Att göra det strax innan midsommar är väldigt sent, säger Niclas Björnfot, ordförande i Härryda Handbollsklubb.

ANNONS

Bollen har så att säga varit i rullning under en längre tid. Halltider i kommunens idrottshallar har både varit preliminärt spikade, men har fått göras om igen. På Härryda Handbollsklubb var reaktionen inte rosenskimrande.

– Jag blev uppringd härom veckan och fick höra att de halltider som vi har skulle omkullkastas en vecka innan midsommar. Det är typiskt för Härryda kommun, sade då en något frustrerad Niclas Björnfot till Härryda-Posten.

Framför allt handlar det om halltiderna i den nya C-hallen vid Mölnlycke Fabriker, den idrottshall som kommunen nyligen köpte av Wallenstam. Efter en del pusslande lyckades dock de inblandade klubbarna hitta en kompromiss.

ANNONS

– Jag vill berömma samtliga föreningar. De har varit solidariska med varandra, säger Niclas Björnfot.

Wallenstam Hall C inte klar

Den försenade planeringen beror på att hallen helt enkelt inte är helt klar. Bland annat saknas det en matta. Därför har planeringen blivit försenad och halltiderna har följt med i den ekvationen. Förseningarna har inneburit att Pixbo Innebandy, som har drabbats hårdast, vid ett tillfälle stått utan halltider till samtliga lag.

– Vi förstod att det inte kan vara så. Så för oss kommer några av våra juniorlag låna ut deras tider till dem. Och även några tider från damlaget lånar vi ut under den här tiden, säger Niclas Björnfot.

Detta kommer att gälla i början av den kommande säsongen.

– Säsongen drar igång vecka 34 och de första sex veckorna kommer de här halltiderna att gälla, säger Marie Westergård på Härryda kommun, samtidigt som hon inte vågar lova att det tar exakt sex veckor.

Det mest positiva som Niclas Björnfot och Härryda Handbollklubb tar med sig från mötet är att när hallen väl är klar så kommer det innebära fler halltider för samtliga inblandade.

– Jag är positivt överraskad och samtidigt förstående i situationen, säger Niclas Björnfot.

Några av klubbarna som har gått med på att senarelägga sin säsong är Pixbo Gymnastik, FC Liljan och Mölnlycke Frisbee.

ANNONS

LÄS MER:Härryda HK firar 25 år: ”Rörd att stå här idag”

LÄS MER:Glädjebeskedet: Efterlängtade halltider blir tillgängliga i nya sporthallen vid Mölnlycke fabriker

LÄS MER:Utredning om idrottshall klar – frågan tas ett varv till i kommunstyrelsen

LÄS MER:Pickleball – racketsporten som kan ta över världen har landat i Landvetter

ANNONS