Wallenstams vice vd om att bli politiskt slagträ i Härryda kommun: ”Tråkigt att läsa den typen av påståenden”

Fastighetsbolaget Wallenstam och dess idrottshall vid Mölnlycke Fabriker har hamnat i mitten av ett politiskt praktgräl i Härryda kommun. Härryda-Posten frågade bolagets vice vd Marina Fritsche vad hon tycker om att Wallenstam blivit slagträ i den politiska debatten.

ANNONS

Under kommunfullmäktige i förra veckan anklagade Sverigedemokraternas gruppledare Peter Arvidsson de styrande partierna i minoritetsstyret för att gå fastighetsbolaget Wallenstams ärende. Detta när det kommer till frågan om kommunen ska köpa idrottshallen vid Mölnlycke Fabriker för nästan 50 miljoner kronor, vilket SD menar är ett överpris.

Marina Fritsche, vice vd tillika regionchef Göteborg vill inte kommentera debatten, men säger ändå följande till Härryda-Posten om SD:s utspel:

– Det är naturligtvis tråkigt att läsa den typen av påståenden. Men vi har egentligen inga kommentarer kring den politiska debatten. Ett sådant påstående får stå för den som gör det. Vi vet ju att vi har följt alla demokratiska regler och processer.

ANNONS

”Tampas ständigt med åsikter”

Wallenstams vice vd säger dock att debatten inte påverkar bolagets kontakter och relation med Härryda kommun.

– Nej, det vill jag inte påstå. VI försöker göra bra saker i Härryda kommun och det vill vi fortsätta med. Vi har sedan länge bra samarbete med kommunen.

Har ni varit med om en lika infekterad situation kring något objekt som nu i Härryda?

– Vi tampas ständigt med åsikter när det kommer till stadsutveckling. Det är inget nytt på det sättet. Det är politiska utspel och något annat än logiska utmaningar. Politik är något annat, som vi inte går in i. Det är fritt upp till var och en att tycka vad de vill. Vi respekterar självklart den demokratiska processen.

Om kommunen inte köper hallen, vad ska ni göra då?

– Det får vi se då. Nu känns det som att man är positiv till detta men att man behöver ytterligare uppdateringar i och med återremissen. Vi inväntar det.

Marina Fritsche vill inte kommentera om Wallenstam skulle vara öppna för att hyra ut hallen till kommunen, men säger ändå:

– Den frågan får komma från kommunen och då får vi ta ställning till det.

LÄS MER:Här är Härrydas mest sågade busslinje – klagomålen haglar

LÄS MER:Kritik mot SD efter debattartikel om idrottshallen

LÄS MER:Olika tolkningar om de rödgrönas budget påverkar nämnderna i Härryda

ANNONS