Ulf Mannerby hyllar Mölnlycke med egendesignad lyxstol

Den lokala konstnären Ulf Mannerby hyser stor kärlek till Mölnlycke. Nu har han designat en stol som han har namngett efter orten.
– Det känns bra med en liten hyllning till Mölnlycke, säger han.

ANNONS
|

Mölnlyckebon Ulf Mannerby är en mångfacetterad konstnär. Under årens lopp har han målat tavlor, skulpterat i trä och även designat möbler. Det är just möbelskapandet som har varit i fokus på senare tid och nu hyllar han Mölnlycke med ortens egna stol – Mölnlyckestolen.

– Jag har bott här i över 50 år och trivs väldigt bra här. Jag hade gjort en jättefin skiss på en stol som passade med namnet. Den är ritad här och tillverkad i Ekdalaskolans slöjdsal. Den är född här kan man säga och det känns bra med en liten hyllning till Mölnlycke, säger han.

ANNONS

Hans möbelintresse har följt med honom hela livet. Redan som 14-åring designade han sin första möbel och sedan dess har han haft flera möbelutställningar. Den första var i Landskrona 1996.

Elegans och enkelhet

Stolen ger ett intryck av både elegans och hög kvalitet. När man sätter sig i den formar sig lädret – som kommer från Dalarna – mjukt och smidigt efter ens rygg. Sittdynan gör att man sjunker ner i stolen och får stöd på rätt ställen. Det går även att luta armbågarna på armstödet när man sitter och arbetar, eller läser.

– Jag har sålt de fyra första och ska tillverka den i en mindre skala. Jag numrerar alla stolar, så att jag inte släpper ut dem hur som helst, säger Ulf Mannerby.

Stolen är gjord i ek och den går att skåda, provsitta och beställa på galleriet Sollans konst under maj, och juni månad.

Ulf Mannerby drar sin inspiration från skandinavisk och dansk möbeldesign. Den lutar åt det avskalade och minimalistiska hållet.

– Jag gillar enkelheten i saker och stolen kräver lite utrymme där hemma. Man får inte ha för mycket prylar runt omkring, som tar bort stolens inverkan, säger han.

LÄS MER:Härryda kommuns nya kommundirektör Pia Alhäll håller på att bli varm i kläderna

LÄS MER:Oro för utsläpp i Björrödsbäcken: ”Blev förskräckt”

LÄS MER:Det här klagar Härrydabor på med skolan

ANNONS