Tio regnaktiviteter att göra i Härryda

Regnet fortsätter att ösa ner och troligtvis kommer det våta vädret att hålla i sig lite till. Låt inte semestern regna bort, gör något roligt hemma i stället. Härryda-Posten listar tio saker att göra hemma, eller i kommunen, när det regnar.

ANNONS
|

Turista hemma, åtnjut kultur, campa i bilen eller plocka hallon. Det är lätt att bli uttråkad när regnet strilar längs fönstren under semestern. Gör det bästa av situationen och gör någon av de här tio regntipsen.

1. Besök ett kulturhus

Kulturhusen i Landvetter och Mölnlycke erbjuder många roliga aktiviteter för regniga dagar. Landvetter kulturhus har ett bibliotek, utställningar, ateljé och danssal. Så gott som varje dag händer det saker i Mölnlycke kulturhus, varför inte spana in konsten i Nemeshallen.

2. Spela padel

Varför inte använda de regniga dagarna till att trotsa den beryktade padeldöden? Kommunen har flera padelhallar.Ta en svängom med ditt padelracket och få lite motion på köpet.

ANNONS

3. Plocka hallon och koka sylt

Just nu kryllar det av hallon i Härryda. Varför inte ta på dig kläder efter väder och gå ut och plocka lite? När du kommer hem kan du koka sylt, baka paj eller frysa in de rensade hallonen tills senare. Men se till att du får plocka hallonen du hittar. Du får inte plocka bär på någon annans tomt men på allmän plats går det utmärkt. Varför inte se dig omkring efter ett bra hallonställe när du åker bil/buss eller cyklar nästa gång?

4. Gå på en utställning

Runtom i kommunen arrangeras flera utställningar. Exempelvis har utställningen Aftonväskor av Gunilla Arneström premiär den 27 juli i Mölnlycke Kulturhus.

5. Gör en Teddy och Freddy från Saltkråkan och bada i regnet

Att bada när det regnar är härligt, förläng sommarkänslan och hoppa i plurret vid Hornasjön eller Gröen på Frökens udde. Här finns tips på badplatser i Härryda.

6. Campa i bilen

Ta bilen till en fin plats, fäll baksätena och bädda upp med madrass, täcken och kuddar. Ta med laptop eller padda och snacks och ha filmmys i bilen.

7. Lär dig makramé och knåpa ihop något fint

Makramé är en bohemisk och härlig knytkonst som man kan göra väskor, blomamplar och massa annat roligt och praktiskt av. Kolla in instruktionsvideos och låt kreativiteten flöda!

8. Rensa ut garderoben

Att ha rensat ut garderoben är praktiskt och perfekt för en regnig dag. Skänk gamla kläder du inte vill ha kvar eller låt plagg du glömt längst in i garderoben få nytt liv.

ANNONS

9. Gå på bilbingo i Hällingsjö

Varje lördag arrangerar IFK Hällingsjö bilbingo. 12.45 börjar bingobrickförsäljningen, 14:00 börjar bingon Ta med kontanter och bingopenna och kör dit!

10. Turista hemma

Det finns massor att göra i kommunen som vanligtvis lockar hit människor från andra kommuner. Varför inte leka turist hemma i Härryda i några dagar och spana i en konstutställning, gå en vandringsled eller besöka en kulturmiljö såsom Sanatoriet i Rävlanda.

Bonustips - ta vara på regnet

• Ställ ut dina växter så att de får ta del av regnet.

• Använd regntunna eller hink och vattna gräsmattan när det är torrt för att spara vatten. Just nu råder bevattningsförbud och då är det extra viktigt att ta vara på regnvattnet.

LÄS MER:SMHI:s prognos för sluttampen av juli

LÄS MER:Succétränaren om fotbolls-VM:s betydelse för damfotbollen

LÄS MER:Knogjärn upptäcktes på Landvetter flygplats

ANNONS