Så många flög till och från Landvetter flygplats i november

Göteborg Landvetter Airport hade sammanlagt 353 000 resenärer i november. Tittar man på siffrorna från oktober och jämför med ifjol syns en tydlig avmattning i ökningen av resenärer.

ANNONS

I oktober var utrikesresandet från Landvetter 53 procent högre och inrikesresandet 60 procent högre jämfört med samma månad 2021.

I november visar trafikstatistik från Swedavia att skillnaderna jämfört med ifjol inte är lika stora. Utrikesresandet ökade istället med 37 procent jämfört med november ifjol, medan inrikesresandet ökade med 26 procent.

Den procentuella minskningen av antalet resenärer mellan oktober och november ligger dock i linje med hur det såg ut innan pandemin, och totalt sett låg flygresandet precis som i oktober 26 procent lägre än 2019.

– Vi kan konstatera att flygresandet fortsätter att återhämta sig under november månad. Detta trots det osäkra omvärldsläget med ökade levnadskostnader och att efterfrågan under november normalt sett är en förhållandevis svagare månad, säger Jonas Abrahamsson, Swedavias vd och koncernchef i ett pressmeddelande.

ANNONS

LÄS MER:Flygplan nödlandade på Landvetter

LÄS MER:Hit kan du boka din resa från Landvetter flygplats under vintern

LÄS MER:Härryda bortglömt när flygets framtid utretts

ANNONS