Restaurangkedjan I Love Pizza öppnar i Mölnlycke till sommaren

Papperna är signerade. Och redan till sommaren planerar restaurangkedjan I Love Pizza att öppna i Mölnlycke centrum.
– Vi har alltid kollat på Mölnlycke, för vi vill växa i Göteborgs grannkommuner. Sen dök det här läget upp och det passade väldigt bra, säger Suleyman Yuksel, vd på I Love Pizza.

ANNONS
|

Sedan tidigare finns Sannegårdens Pizzeria, La Vera och Pizzeria Viktoria i Mölnlycke centrum. Snart får de konkurrens av kedjan I Love Pizza, som har som ambition att öppna någon gång i juni nästa år.

– Vi har tillträde av lokalen i maj, så vi hoppas att vi kan öppna innan midsommar, säger Suleyman Yuksel, vd på familjeföretaget som sedan tidigare har sju restauranger i Göteborg med omnejd.

Finns det marknad för en pizzeria till i Mölnlycke centrum?

– Det tror jag absolut. Och vi har inte bara pizza. Vi har till exempel väldigt fina sallader som är väldigt uppskattade av våra kunder.

ANNONS

– Sen har vi paketerat det väldigt fint med hela konceptet. Allt från inredning till förpackningar och vårt utbud. Så jag hoppas att kunderna kommer välja oss, säger han och berättar också att de kommer servera öl och vin.

Hade dialog redan för ett par år sedan

Lokalen som Suleyman Yuksel berättar om är cirka 165 kvadratmeter stor, ligger på bottenplan till det nybyggda lägenhetshuset intill Lidl på Idrottsvägen. För tillfället är lokalen bara en byggarbetsplats.

– Vi hade en dialog med fastighetsägaren Alhem redan under projekteringen för ett par år sedan. Då ville vi avvakta lite. Men nu är papperna äntligen signerade, säger Suleyman Yuksel.

Många inom restaurangbranschen har det tufft med inflation och höjda råvarupriser. Är det något som oroar er?

– Det är klart att det påverkar alla. Vi har haft prishöjningar på lite mer än 30 procent i snitt på råvaror. Man tappar ju lönsamhet, det ska man inte sticka under stolen med. Men vi får kämpa på och hoppas att vår kvalité lönar sig i längden.

Vad kommer en pizza kosta?

– En capricciosa till exempel kostar 105 kronor, och en kebabpizza kostar knappt 130 kronor. Det är det spannet vi ligger på, säger Suleyman Yuksel.

LÄS MER:Hindås sportbar blir Hindås thaikök

LÄS MER:PRO:s ordförande i Landvetter: ”Systemet är skevt”

LÄS MER:Lovaktiviteter i och nära Härryda

ANNONS