För barn och ungdomar finns det flera jullovsaktiviteter att hänge sig åt. Åk skridskor eller spela datorspel eller häng på Studio 11 eller Studio 13 under jullovet.
För barn och ungdomar finns det flera jullovsaktiviteter att hänge sig åt. Åk skridskor eller spela datorspel eller häng på Studio 11 eller Studio 13 under jullovet. Bild: Christian Flodin

Lovaktiviteter i och nära Härryda

För barn och ungdomar har lovet bara börjat. Under de kommande två veckorna finns det gott om tid att hitta på aktiviteter och ha en massa kul i och nära Härryda. Härryda-Posten har sammanställt ett axplock!

ANNONS
|

Studio 11 i Mölnlycke

• 4/1 klockan 15:00-21:00. Quizkväll.

På grund av sjukdom har myskvällen med amerikanskt tema, torsdagen 29/12, blivit inställd. Verksamheten håller stängd vecka 52.

Studio 13 i Landvetter

• 3/1 klockan 12:00-17:00. Öppet.

• 5/1. klockan 15:00-21:00. After ski.

På grund av sjukdom har spelkvällen, 28/12, och nyårsmyset, 30/12, blivit inställda. Verksamheten håller stängd vecka 52.

Tävla i e-sport på Landvetter kulturhus

Den 3 januari anordnas det ett e-sportevent på tredje våningen i Landvetters kulturhus mellan 11:00-18:00 där man kan tävla i olika former av dator- och TV-spel.

ANNONS

Åka skridskor

I Mölndal håller flera ishallar öppet och det går också bra att hyra skridskor på plats i Åby ishall. Se tider här (obs öppnas som pdf via Mölndals kommuns hemsida).

Se film

Biblioteken i Härryda är inte anslutna, men om man skaffar lånekort hos Mölndals bibliotek går det att se film helt gratis via bibliotekens filmtjänst Cineasterna.

Aeroseum i Göteborg

Temat för jullovet är ’’Fart och fläkt’’. Aeroseum är flygets upplevelsecenter. Där kan du uppleva flygplan som passerat ljudvallen. De överljudsflygplan som finns på Aeroseum är Draken, Viggen och Gripen. I simulatorhallen får du även möjligheten att flyga viggen, bland flera andra simulatorer.

Jullovsprogrammet hittar du här https://aeroseum.se/lovprogram/

Gothia innebandy cup.

Varje år deltar över 470 lag från sex till åtta nationer och det spelas mer än 1300 matcher i 28 hallar, 5-8 januari. Gratis entré. Se hela programmet här.

Sjöfartsmuséet i Göteborg

Den nya akvariebyggnaden under mark är dubbelt så stor som tidigare och innehåller tångskogar, fiskar och livs levande koraller. På museet hittar du också två helt nya utställningar för unga besökare, Knattegatt (0–3 år) och Stora Blå (4–10 år). Se öppettiderna här.

Har du fler tips på lovaktiviteter som anordnas av din förening eller organisation? Tipsa gärna oss på redaktionen@harrydaposten.se

ANNONS

LÄS MER:Socialtjänsten i Härryda har brist på personal och utreder inte inom lagstadgad tid

LÄS MER:Dennis Franco gick på djupet med svensk gangsterrap

LÄS MER:Julknåp med Härryda-Posten! Vi bjuder på en hel bilaga med korsord, sudoku och spel!

ANNONS