En pojke har skadats under ett bråk i Landvetter på måndagen, enligt polisen. En stor sökinsats pågick på platsen.
En pojke har skadats under ett bråk i Landvetter på måndagen, enligt polisen. En stor sökinsats pågick på platsen. Bild: Sebastian Nilsson

Pojke skadad efter bråk i Landvetter – två anhållna

En tonårspojke skadades i huvudet efter ett bråk i Landvetter på måndagen, enligt polisen. Polisen sökte av området. De gjorde vissa beslag och genomförde förhör. På måndagskvällen anhölls två killar under 18 år.

ANNONS

Polis tillkallades vid klockan 15.50. Enligt uppgift ska flera gärningsmän ha gett sig på en pojke i 15-årsåldern.

”Först nämns en knivskadad men det visar sig vara fel. Han är skadad, en huvudskada som troligen kommer från att man ska ha slagit eller kastat sten mot huvudet. Oklart hur omfattande skadan är”, skriver polisen på sin hemsida.

Enligt Stefan Gustafsson, presstalesperson på polisen i region Väst, var flera patruller på plats under måndagen som sökte efter gärningspersonerna.

Enligt uppgifter till polisen ska de som misstänks ha skadat pojken vara i ungefär samma ålder. Den misstänkta misshandeln ska ha avbrutits tack vare en anhörig till pojken.

ANNONS

Gärningsmännen som, enligt polisen, troligen ska vara två eller tre, ska ha synts springande mot Landvetter centrum.

På måndagskvällen greps två killar under 18 år.

– De två är anhållna i ärendet, säger Maria Stigelius, stationsbefäl på polisen i Härryda.

Oklart skadeläge

Skadeläget är oklart, och det är oklart om den skadade personen har förts till sjukhus.

Polisen skriver på sin hemsida att den skadade ”troligen avförts till sjukhus” och att polis följer med för att om möjligt få höra den skadade närmare kring händelsen.

– Jag har fått information om att polisen åker till sjukhus, då förutsätter jag att han också är där, säger Stefan Gustafsson.

Men ingen skadad person ska ha förts till vare sig Sahlgrenska eller Södra Älvsborgs sjukhus, enligt pressjourerna på respektive sjukhus.

Polis har gjort vissa beslag

Enligt HRP:s reporter på plats så var det ett stort polispådrag på platsen vid 17-tiden.

– Helikoptern stod still här ovanför och bara blickade neråt. Det har hänt några grejer nu på kort tid. Men det känns som ett ganska lugnt område fortfarande, säger en man, som inte vill uppge sitt namn.

Vid 19.30 berättar polisens presstalesperson Stefan Gustafsson att sökinsatsen är avklarad. Då hade ingen person gripits.

– Det är möjligt att vi vet vilka de är, men det är inga hypoteser jag kan gå ut med, säger polisens presstalesperson Stefan Gustafsson.

ANNONS

Polisen har genomfört förhör på platsen och gjort vissa beslag. Stefan Gustafsson kan inte gå in på vad det är för typ av beslag som har gjorts med hänvisning till den pågående förundersökningen.

– Jag har inget mer att säga, förutom att vi söker flera gärningsmän som är misstänkta för grov misshandel, säger han.

LÄS MER:Inbrott i bostad i Mölnlycke – bar i väg väska fylld med gods

LÄS MER:Hulebäcksgymnasiet satsar på psykisk hälsa

LÄS MER:Ica-kunder skänkte 100 kilo kattmat till utsatta katter

ANNONS