Ica-kunder skänkte 100 kilo kattmat till utsatta katter

Varje år arrangerar kattmatsföretaget Mjau ett projekt där privatpersoner kan köpa kattmat och skänka bort i syfte att belysa Hemlösa katters vecka. I Härryda kommun märktes initiativet genom ett samarbete mellan Ica Kvantum i Landvetter och Göteborgs djurskyddsförening – där många hemlösa och vanvårdade katter får ett nytt hem.

ANNONS
|

Göteborgs djurskyddsförening har funnits i över 150 år och hjälper mindre djur som saknar hem eller farit illa. Föreningen har sin största lokal i Mölnlycke. Just nu bor det runt 25 katter hos dem. Malin Flisberg är en av verksamhetens anställda och hon är tacksam över gåvorna som nyligen samlats in i en stor kartong vid entrén till Ica Kvantum i Landvetter. Nära nog 100 kilo kattmat blev det.

– Det är väldigt mycket. Vi är jätteglada. Det går åt mycket mat och det är ju dyrt, det blir det när man har många djur och vi har runt 100 till 150 katter per år som passerar här, säger hon.

ANNONS

Inte första året

I år är det tredje året som parterna samarbetar. Martin Ekman är Ica-handlare i Landvetter.

– Hela kartongen fylldes och vi fick många positiva kommentarer från våra kunder som sa att det är bra att vi bryr oss om katterna, säger han.

Även Göteborgs djurskyddsförening fick positiva reaktioner.

– Vi har delat det på våra sociala medier och där är det många som följer oss som sa att de skulle åka dit och skänka. Sedan kommer det många andra som kommer regelbundet och skänker till oss. Det här gör att vi kan nå ut till de som inte känner till oss, säger Malin Flisberg.

Bra samarbete

Ordföranden Annika Schenk Sundström är tacksam över samarbetet.

– Det gynnar ju djuren i slutändan så det är väldigt bra. Vi är mycket tacksamma för samarbetet med Ica och att de gör det möjligt att vi kan ha den här insamlingen, säger hon.

Från butikens håll är det en självklarhet att fortsätta med projektet även kommande år.

– Ja. Det har ju varit uppskattat från alla runtom, säger Martin Ekman.

LÄS MER:Härryda vill säga upp avtalet – Attendo kan bli kvar

LÄS MER:Veterinär i Göteborg frias efter anmälan av Härrydabo

LÄS MER:På kyrkogården i Landvetter minns och saknar man sina anhöriga

ANNONS