Pixbo auktionerar ut tavlor till förmån för Hjärt-Lungfonden

Under ett löptest i samband med en träning drabbades Pixbospelaren Mikael Harryson av ett plötsligt hjärtstopp. Trots lagkamraternas hjärt- och lungräddning gick hans liv gick inte att rädda. Nu, fem år senare, auktionerar Pixbo Wallenstam ut tavlor till förmån för Hjärt-Lungfonden.
– Vi känner att vi måste kunna göra något mer för samhället än att bara vara en idrottsförening, säger Johan Nilsson, kommunikationsansvarig i Pixbo.

ANNONS
|

Innebandyspelaren Mikael Harryson som gjorde sina sista år i karriären i Pixbo Wallenstam blev bara 25 år gammal. Nu har drygt fem år gått sedan Pixbospelaren drabbades av ett plötsligt hjärtstopp.

Efter hans död startade några vänner en insamling, med mål om att få in 15 000 kronor på två veckor. Idag har insamlingen dragit in över 450 000 kronor till Hjärt-Lungfonden.

Nu har Pixbo Wallenstam dragit igång ett nytt initiativ. Tre signerade Jon Hedlund-porträtt auktioneras ut och pengarna går till Hjärt-Lungfonden och Mikael Harrysons minne.

En start för att Pixbo Wallenstam ska bli mer än en idrottsförening

Johan Nilsson, kommunikationsansvarig i Pixbo, säger att det finns planer på att dra igång fler liknande initiativ framöver, och att det här är starten på ett projekt för att Pixbo ska bli mer än bara en idrottsförening.

ANNONS

– Vi känner att vi måste kunna göra något mer för samhället än att bara vara en idrottsförening. Att bli den här kraften i samhället där vi inte bara fokuserar på de sportsliga framgångarna utan också utnyttjar möjligheterna som vi faktiskt har att hjälpa till att samla in pengar, säger Johan Nilsson.

Varför är det viktigt att uppmärksamma just hjärtstopp och Hjärt-Lungfonden?

– Dels är det naturligtvis kopplat till det som hände för fem år sedan. Sen hade vi också en händelse under ”Innebandyfesten” i våras, det var inte hjärtstopp, men det var en ung kille som hade varit lite sjuk som segnade ner. Han hade inte sagt någonting eftersom han ville spela, säger Johan Nilsson och fortsätter:

– Så det händer ju saker även i närområdet. Det är extremt viktigt att uppmärksamma att det kan hända också i yngre åldrar. Och sen finns det ju en hjärtstartare i arenan. Händer det någonting i alla de här lägenheterna som är runtikring vill vi lite grann påvisa att vi kan hitta sätt att hjälpas åt med de här bitarna. En del i det här är också att hjälpa Hjärt-Lungfonden att få ut fler hjärtstartare.

Får hjälp på traven att pusha auktionerna

Tavlorna som Pixbo nu auktionerar ut är signerade av nyblivna världsmästaren och Pixbomålvakten Jon Hedlund, och inkluderar också det klassiska Ingemar Stenmark-citatet: "Jag vet ingenting om tur. Bara att ju mer jag tränar, desto mer tur har jag."

ANNONS

Johan Nilsson berättar att auktionerna kommer få hjälp på traven och pushas av både Svenska och Västsvenska Innebandyförbundet samt Hjärt-Lungfonden.

– Sen får vi se om det blir 500 kronor eller 5000 kronor. Men om man inte försöker kan man ju inte lyckas, säger Johan Nilsson.

LÄS MER:Möt Pixbo Wallenstams innebandystjärna Eliska Krupnova

LÄS MER:Osäkert skadeläge på Cajsa Elm och Lara Heini – Adam Persson har gjort comeback

LÄS MER:Pixbos Hanna Ferm är bland Sveriges mest lyssnade artister

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på Härryda-Posten i Appstore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på "hämta" eller "installera".
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på "öppna" för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

ANNONS