Peter Arvidsson (SD) ska kontakta Socialdemokraterna för nytt bud på idrottshallen

Peter Arvidsson (SD) har tillsammans med partikollegan Heinz Guth besökt hallen i Mölnlycke Fabriker som blivit en het fråga de sista dagarna.
– Nu har vi fått klarhet i många frågor. Och det förefaller att man byggt en hall på ren spekulation, som att någon i kommunhuset lovat att köpa den. Är det så är det ju ett ypperligt läge för kommunen att förhandla ner priset, säger han.

ANNONS
|

Peter Arvidsson förklarar att han ringde till Wallenstam för ett tag sedan för att få besöka den omtalade sporthallen i Mölnlycke Fabriker för att få lite ”undervisning”. Han säger efter besöket att hans uppfattning är att hallen byggts på spekulation.

– Det är absurt. Jag skulle ju inte bygga en sporthall på spekulation om jag inte visste att någon skulle köpa den. Det finns mycket för Härryda-Posten att gräva i här, säger han.

– Och jag kan inte se varför kommunen skulle betala mer pengar än det kostar att bygga en ny hall på kommunal mark. Det finns ett fantastiskt läge för kommunen att pressa ner priset till marknadsvärde.

ANNONS

Det är ju kommunen som har förhandlat och kommit överens med Wallenstam. Tror du inte de redan pressat ner priset så mycket som möjligt?

– Kommunfullmäktige är kommunens högst beslutande organ och jag kommer kontakta Socialdemokraterna. Kommer vi överens om att lägga ett bud på 25 miljoner kronor, som kanske är rimligt för en idrottshall av den här typen av storlek, då blir det svaret till Wallenstam.

Tror du alltså att kommunen nöjt sig med att förhandla fram priset till 46 miljoner om de hade kunnat få hallen för 25 miljoner?

– Det återstår ju att se om fullmäktige beslutar att komma med ett bud på 25 miljoner. Som förhandlingsläget är tror jag absolut att Wallenstam kan godta ett lägre bud än 46 miljoner. Det finns inga andra köpare vad jag kan se.

– Eller så kan kommunen hyra den till 200 kronor i timmen eller vad det kostar för föreningarna att hyra en hall av kommunen, om Wallenstam ska fortsätta äga den, avslutar Peter Arvidsson, som säger att han ser fram emot en väldigt spännande debatt på nästa kommunfullmäktige i mitten av december.

LÄS MER:Planer på ny idrottshall i Mölnlycke hotad – S och SD säger nej

LÄS MER:Sportpartiet rasar efter hotet att stoppa ny idrottshall

LÄS MER:Patrik Linde svarar på kritiken från Sportpartiet – om idrottshallen vid Mölnlycke fabriker

ANNONS