Patrik Linde svarar på kritiken från Sportpartiet – om idrottshallen vid Mölnlycke fabriker

”Jag tror att han är avundsjuk för att vi har en bättre föreningspolitik än vad de har. Så skulle jag tolka det.” Så svarar Patrik Linde (S) på Sportpartiets Jan Inge Forsbergs kritik i en artikel som publicerades på Härryda-Posten under torsdagen.

ANNONS

När Härryda-Posten träffade Sportpartiets Jan Inge Forsberg och Martin Tengfjord för en intervju apropå Socialdemokraternas och Sverigedemokraternas hot om att sätta stopp för uppköpet av en ny idrottshall i Mölnlycke fabriker, gick de hårt åt Socialdemokraterna och Patrik Linde.

”Jag tror att han (Patrik Linde) är emot idrott överhuvudtaget. Jag tycker inte att Patrik Linde och Socialdemokraterna på något sätt främjar idrotten, någonsin”, sa bland annat Jan Inge Forsberg.

Linde (S): Sportpartiet har bara fokus på att bygga hallar för innebandy

När Patrik Linde får frågan om han håller med Jan Inge Forsberg skrattar han ett tag innan han svarar:

– I min värld finns det en sida i politiken som driver det som är viktigt för idrottsföreningarna i den här kommunen och det är inte direkt Sportpartiet, säger Patrik Linde och fortsätter:

ANNONS

– Jag tänker att i grunden borde ett sportparti vara för viktiga satsningar för föreningslivet, så som ökade föreningsbidrag. Det har de inte varit. Jag uppfattar att de bara har fokus på att bygga hallar för innebandy och tänker att det vore klädsamt om ett sportparti faktiskt ville fokusera på fler idrotter än bara innebandy.

Samtidigt menar Sportpartiet att hallen inte: ”har någonting med innebandy att göra” och i en tjänsteskrivelse från kommunens förvaltning står att: ”idrottshallens primära syfte är att vara en träningshall för olika idrotter”.

– Om det är en allmän idrottshall kan man ju fundera på varför de vill betala 46 miljoner för en idrottshall som om vi hade byggt den själva hade kostat 25 miljoner.

Var får du den siffran ifrån?

– En historisk siffra är 25 miljoner, och den är säkert högre idag. Men jag har ingen mer aktuell siffra eftersom till exempel Sportpartiet vägrade att återremittera ärendet för att få mer information. Då får vi väl gå på den gamla informationen som finns, och då är det 25 miljoner, säger Patrik Linde.

När Härryda-Posten pratade med Per-Arne Larsson, sektorschef för teknik- och förvaltningsstöd, menade han att det är svårt att säga vad en ny motsvarande hall skulle kunna kosta, även om han sa att det förmodligen hade blivit billigare än att köpa upp Wallenstams hall.

ANNONS

– Det är jättesvårt att ha någon åsikt om det, sa han då.

”Skillnaden mellan oss och Sportparitet är att vi vill ha bra information innan vi tar ett beslut”

Sportpartiet menar att alla satsningar ska ställas mot varandra. Deras företrädare säger att de vill ha en idrottshall i Mölnlycke Fabriker, men att behov på andra håll i kommunen också ska mötas.

”Patrik Linde ställer det här i paritet med att man ska renovera Rävlandahallen. Det är väl klart att vi ska renovera i Rävlanda, men om de så får guldgolv och vad de än vill ha, så blir det inte det 50 miljoner. Vi pratar kanske två miljoner, det är två helt olika saker” sa Jan Inge Forsberg tidigare till Härryda-Posten under torsdagsförmiddagen.

– Ja, en renovering av den kostar ju inte 50 miljoner. Det är vi helt överens om. Däremot finns det många platser som borde renoveras och fixas till. Det finns 50 miljoner kronor avsatt i budget för den här hallen. Och vi har inte sagt nej till hallen, utan vi har sagt att vi vill veta var behovet är störst, säger Patrik Linde och fortsätter:

– Skillnaden mellan oss och Sportparitet är att vi vill ha bra information innan vi tar ett beslut istället för att bara gå på en magkänsla och vad en enskild klubb har för behov.

ANNONS

Hade det inte kunnat vara ett alternativ att först köpa hallen vid Mölnlycke Fabriker och sedan utreda behov på andra ställen?

– Det skulle man kunna göra. Men vi behöver vara ansvarsfulla med kommuninvånarnas pengar. Och jag antar att Sportpartiet som vill fixa allt är beredda att höja skatten. För det är ju det enda sättet att lösa det på tänker jag.

– Jag tycker det blir lite barnsligt. Någonstans tänker jag att vårt ansvar som politiker är att tänka på kommuninvånarnas bästa. För att göra det tänker jag att vi behöver ett underlag som visar på vad som är kommuninvånarnas bästa, säger Patrik Linde.

LÄS MER:Planer på ny idrottshall i Mölnlycke hotad – S och SD säger nej

LÄS MER:På tapeten: Hyresgästers frågor lyftes i stormöte med Förbo

LÄS MER:Pixbo auktionerar ut tavlor till förmån för Hjärt-Lungfonden

ANNONS