Bild: Air Serbia

Ny direktlinje startar mellan Landvetter och Belgrad

Till våren startar en ny direktlinje från Landvetter när flygbolaget Air Serbia återupptar trafiken till Belgrad.
– Det finns en stark tilltro till den svenska flygmarknaden, säger Anna Strömwall, flygplatsdirektör för Göteborg Landvetter Airport på Swedavia, i ett pressmeddelande.

ANNONS
|

Senast flygbolaget Air Serbia trafikerade linjen mellan Landvetter och Belgrad var år 2013. Nu utökar bolaget sitt linjenätverk inom Europa och satsar återigen på sträckan.

Direktflyget till den serbiska huvudstaden startar i maj nästa år och kommer att flygas tre gånger i veckan, måndagar, torsdagar och söndagar.

Enligt Swedavia flög närmare 25 000 passagerare årligen mellan Göteborg och Belgrad före pandemin. Majoriteten var privatresenärer. Air Serbia blir nu den andra operatören på sträckan och den återstartade linjen väntas bli ett komplement till befintlig trafik.

– Det finns en stark tilltro till den svenska flygmarknaden och Air Serbias tillväxt på Landvetter inför sommarsäsongen är ytterligare ett tecken på det. Vi är glada över satsningen som Air Serbia gör i regionen och det är glädjande att vi får en stärkt tillgänglighet till och från Balkan och Serbien. Belgrad är en efterfrågad destination och den nya linjen blir ett tillskott till det befintliga utbudet, säger Anna Strömwall, flygplatsdirektör för Göteborg Landvetter Airport på Swedavia, i ett pressmeddelande.

ANNONS

LÄS MER:Trafikverkets avståndstavlor lämnar utrymme för förvirring

LÄS MER:Gott om idrottande ungdomar i Härryda – men långt ner på listan gällande fullmåttshallar

LÄS MER:Två bilar i krock på Flygplatsvägen

ANNONS