Man döms för grov rattfylla i Landvetter

Polis larmades till Landvetter under nyårsnatten efter att en person bevittnat en vinglande skåpbil. Nu har mannen som körde bilen dömts av Göteborgs tingsrätt.

ANNONS

En polispatrull stannade en skåpbil på Bårhultsvägen i Landvetter för en kontroll, en dryg timme efter tolvslaget på den nya året. Polisen kunde snabbt konstatera att föraren, en man i 40-årsåldern från Partille, druckit tillräckligt för att det skulle klassas som grovt rattfylleri. Mannen visade sig ha 1,5 promille i blodet, gränsen för grovt rattfylleri går vid 1 promille. Härryda-Posten har tidigare skrivit om händelsen då åtal väcktes.

Mannen medgav senare i förhör att han druckit några öl innan han bestämde sig för att köra och hälsa på en kompis.

Förutom att mannen misstänks för grovt rattfylleri är han också misstänkt för grov olovlig körning. Fyllefärden till Landvetter skedde i en tjänstebil som mannen lånat av sin chef, trots att han inte hade något körkort.

ANNONS

Tingsrättens dom

Det är inte första gången mannen är uppe i rätten misstänkt för grov rattfylla. 2021 dömdes mannen för samma brott. Nu har Göteborgs tingsrätt gett sin syn på saken. Mannen som erkänner brotten döms till en månads fängelse för grovt rattfylleri och grov olovlig körning.

LÄS MER:Frisbees flög genom parken när seniorer provade på discgolf

LÄS MER:Kritik mot inventeringar gällande Landvetter Södra: ”Dåligt gjorda”

LÄS MER:Härryda HK firar 25 år: ”Rörd att stå här idag”

ANNONS