Luna, 18, har släppt en singel via Musikens hus i Landvetter

Luna Ismail har släppt sin första singel ”Say Goodbye”. Ytterligare fyra singlar ska följa under artistnamnet Luna_O. Låtarna har kommit till på Musikens hus, där får unga musiker hjälp av branschkunniga tillsammans med fritidsledare.
– En underbar miljö för musikintresserade, säger Luna Ismail.

ANNONS
|

Via Musikens hus i Landvetter, där Luna Ismail är varje torsdag, ska hon släppa fem singlar. Singeln ”Say Goodbye” ligger redan ute på flera strömningstjänster och i veckorna framöver kommer de andra fyra singlarna släppas. För Luna, som går på Rytmus musikgymnasium, har singlarna också varit hennes gymnasiearbete.

Musikens hus har funnits i Lunas liv länge.

– Jag har i hela mitt liv varit väldigt intresserad av musik och framför allt tyckt väldigt mycket om att sjunga, och jag har varit på Musikens hus länge. När jag var 14-15 hade jag något slags punkband och då brukade vi vara på det gamla Musikens hus.

ANNONS

Det är i Landvetter kulturhus som Musikens hus håller till och riktar sig till alla från tolv till tjugo år. Det är dels ”öppen musikproduktion” men också ”öppen verksamhet för musikintresserade”. Luna har fått hjälp av branschkunniga vuxna med att producera skivan och spåna fram idéer.

”Jag ville ta reda lite på vart mitt sound ligger och prova mig fram,” säger Luna Ismail. Bild: Privat.
”Jag ville ta reda lite på vart mitt sound ligger och prova mig fram,” säger Luna Ismail. Bild: Privat.

– Det är en underbar miljö för någon som är musikintresserad och så är det jätteskönt att det också är en god stämning. Det hade nog inte blivit av utan den möjligheten, att kunna göra en EP på ganska kort tid, säger Luna.

Musikens hus i Landvetter har hjälpt Luna att hitta sitt sound

Stämningen på Musikens hus beskriver Luna som god och avslappnad och att alla är välkomna, oavsett vem du är.

Det är en lättillgänglig plats att göra musik på: om processen kör fast är det lätt att gå ut ur studion och hämta inspiration från andra musikintresserade ungdomar. Luna beskriver det som en frihet. Själva processen med att göra musik säger hon är svårbeskriven, att det är mycket som ”bara sker”.

– Från början fanns det inte riktigt någon plan med varken känsla eller vilken målgrupp, utan det var bara det här ska kännas bra, vara kul och låta fett bra.

– Jag ville ta reda lite på vart mitt sound ligger och prova mig fram.

ANNONS

Responsen då? Luna beskriver den som fantastisk.

– Jag har inte visat upp den sidan av mig tidigare och det har varit så spännande att folk har varit så ”wow, jag visste inte att du var kapabel till det här, oj jag visste inte att du var så duktig på detta”, berättar hon.

Nästa steg för Luna är att i vår ta studenten, men kanske också få stå på scen och framföra sin egna musik.

– Om jag fick drömma så får jag ett erbjudande om att ställa mig på någon form av scen, det kan vara så litet och intimt som ett café, eller så stor som en arena, det är egentligen strunt samma, bara jag får möjligheten att framför musiken live bland folk skulle vara en otrolig möjlighet.

LÄS MER:Fullspäckat när kulturskolan bjöd till öppet hus i Mölnlycke

LÄS MER:Teos mamma: ”Skolan gjorde min son till hemmasittare”

LÄS MER:Hemmasittaren Teos pappa: ”Min son tror att han ska bli uteliggare”

ANNONS