Legendariska bandet Dr Hook kommer till Mölnlycke

På fredag kommer 70-talsbandet Dr Hook till Mölnlycke och Råda rum för en spelning. I en öppenhjärtig intervju med Härryda-Posten berättar frontmannen Dennis Lacorriere om livet på turné, drogerna och de nya fansen.

ANNONS
LocationMölnlycke|

På en turnébuss någonstans mellan Stockholm och Västerås dundrar ett legendariskt band fram. Det är bandet Dr Hook, eller åtminstone vad som finns kvar av det – frontmannen Dennis Locorriere, 73, och ett gäng begåvade musiker som nu är ute på 50-års jubileumsturné och lirar kända låtar som ”Sylvia’s mother”, ”Sharing the night together” och ”Sexy eyes”.

Är det lika grådassigt och regnigt hos dig som hos oss i Mölnlycke?

– Ja, det ser ut som att det är mitt i natten, säger Dennis Locorriere när Härryda-Postens reporter når honom på en knastrig telefonlinje.

Inte så exotiskt?

ANNONS

– Nej inte alls, inga palmer, inga alligatorer. Men jag är så glad att vara i Sverige, det är så länge sen vi var här så det känns fantastiskt.

Jubileumsturnén fick först skrotas när pandemin kom emellan men något försenat kom bandet till slut ut på vägarna. Hittills har de varit i Norge, Danmark och Storbritannien.

– Det har varit smickrande att se så många människor dyka upp på våra spelningar. Jag menar, först hade vi pandemin och sen ekonomin, så det har funnits många anledningar för människor att inte gå ut och roa sig. Samtidigt, när allt är skit så kanske det finns all anledning att gå ut och njuta av musik och vi fanns där för dem, säger Dennis.

Min magkänsla säger mig att vi ser en Dr Hook-revival. Er musik har spelats i flera tv-serier de senaste åren, vad är din känsla?

– Jag har noterat att det här jubileet nog påmint folk om hur länge bandet funnits och de tänker väl ”vi borde se de här snubbarna”. Det är helt otroligt för i publiken står de ursprungliga fansen men också deras barn och deras barnbarn och ibland till och med deras barnbarnbarn!

ANNONS

Hur känns det?

– Det gör en ödmjuk att se människor som är alldeles för unga för att egentligen bry sig ett skit om vem jag är – och så kan de varje textrad. För det mesta vill inte unga människor lyssna på vad ens föräldrar lyssnar på, det är töntigt, så vi är lyckligt lottade.

”Vill man dra en lina kokain eller läsa en bok?”

Plötsligt bryts det knastriga samtalet med Dennis, det blir tyst i luren. Efter en stund får vi kontakt igen, men den dåliga täckningen är ingenting jämfört med hur svårt det var att hålla kontakt med nära och kära när Dennis var på turné på 70-talet.

– Det har blivit lättare att turnera med åren eftersom jag kan vara i kontakt med familjen nu. Förr fick man leta efter en telefonautomat och tog pengarna slut eller om ingen var hemma var man tvungen att försöka igen, 300 mil senare vid nästa telefonautomat.

Även om han fortfarande uppskattar att åka ut och träffa fans över hela världen säger Dennis Locorriere att han gärna hade sluppit all tid i bussar, loger och hotell.

– Det är fortfarande hårt arbete och man måste vara i god form i den här branschen. För antingen förevigar branschen dig eller så dör du. Jag vet inte om jag kommer leva för evigt men så här långt har det gått ganska bra för mig, säger Dennis Locorriere.

ANNONS

Men i era låttexter, exempelvis ”Makin’ it natural”, nämns en hel del knarkande, reflekterade texterna hur turnélivet såg ut på 70-talet?

– När vi började turnera tänkte vi att man måste passa på och festa varje kväll men när man väl inser att det här är ens karriär och ens liv så lugnar man ner sig. Man spelar fem dagar i veckan så vad vill man göra sjätte dagen? Vill man dra en lina kokain eller läsa en bok? Nä, man vill läsa en bok! Visst, vi festade men vi höll aldrig på med tyngre droger, det var mest gräs, allt som fick oss att fnissa lite, berättar Dennis.

Var det ett sätt att skapa en image?

– Ja, vi hade en image, vi såg ut på ett visst sätt och hade den här vi-skiter-i-allt-attityden. Men vi var ett internationellt band liksom, vi reste runt hela världen, klart vi inte åkte runt med droger – det hade varit sinnessjukt!

Nu kommer ni till Mölnlycke, vad kan publiken förvänta sig?

– Förhoppningsvis får de höra massa låtar de längtat efter att höra live. Så klart kommer vi inte kunna spela alla, men vi vill ge lite av allt.

ANNONS

Så ni kommer inte vara Bob Dylan-svåra och undvika hitsen?

– Bob Dylan, Bob Dylan, han kan göra vad i helvete han vill, det har han alltid gjort och kommer alltid göra.

Och ”Sylvia’s mother” kommer vara bland låtarna?

– Absolut! Det skulle vara självmord om vi inte gjorde det, skrattar Dennis Locorriere.

Dr Hook kommer till Råda rum fredagen den 13 januari.

LÄS MER:Förslaget: Ge Förbo möjlighet att bygga bostadsrätter

LÄS MER:Förare stoppad i Mölnlycke med misstänkt falskt körkort

LÄS MER:Se upp! Kung Lök vill ha hämnd i Wendelsbergs folkhögskolas nyårsrevy

ANNONS