Landvetterbo bar knivar i Borås – åtalas

En 55-årig man i Landvetter står åtalad vid Borås tingsrätt för att ha burit två knivar i Borås.

ANNONS

I slutet av juni kontrollerade två poliser en man bosatt i Landvetter som var känd för polisen sedan tidigare, då denne vistades i Borås. Anledningen var att det via polisradion kommit uppgifter om att en man synts med kniv synligt hängande i kläderna.

Vid visiteringen påträffades två knivar, dels en kniv i en delvis synlig slida samt en mattkniv i högra fickan på hans arbetsbyxor.

Enligt mannen var han på väg att hitta någonstans att äta efter att han varit hemma hos en tidigare bekant där han skruvat ihop en möbel. Mannen erkände att han känt till att han inte får lov att bära knivarna i stan, men menade att han hade en giltig anledning då han kom från ett arbete och att knivarna inte var synliga.

ANNONS

Polisen skriver dock i sin rapport att ”Knivarna anträffas på ett sådant sätt att dem är lätt tillgängliga och går snabbt att ta fram om en eventuell våldssituation skulle uppstå.”

Åtal har nu väckts mot mannen vid Borås tingsrätt, för brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål.

Mannen har tidigare dömts för flera brott, däribland brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål, hot mot tjänsteman, stöld, grovt rattfylleri och ringa narkotikabrott.

Landvetterbon förnekar brott. Huvudförhandlingen planeras till början av augusti.

LÄS MER:Alliansen reagerar på misstänkta missförhållanden på Nytidas gruppbostad Hjorten: ”Måste ha tilltro till Ivo”

LÄS MER:Om Gothia Cup i Mölnlycke: Klubbarna reagerar

LÄS MER:Västsvenskarna törstar efter sol – stor ökning av flygresor

ANNONS