Landvetter IF möter Sävedalens IF: ”Hoppas på revansch”

Landvetter IF:s damseniorer förlorade bortamatchen mot Sävedalen senast lagen möttes. Nu hoppas laget, som ligger näst sist i serien, på revansch.
– Det kommer bli tufft, det vet vi om, säger Landvetter IF:s tränare Kenny Sigeskog.

ANNONS

Förra året kom Landvetter IF:s damseniorer sist i serien i division två. Men en halvering av lag i högre divisioner gjorde att många andra lag också halkade ner en nivå.

– Det är i stort sett samma lag som vi möter i år. Det är en tuff serie, och det visste vi om. Men vi hade ändå hoppats på att ligga lite bättre till tabellmässigt än vad vi gör, berättar Kenny Sigeskog, lagets tränare.

I år har laget hunnit avverka 15 matcher, varav 11 förluster och en vinst. Resten oavgjorda. Damerna ligger nu näst sist i division 3-serien och är i behov av alla poäng som går att plocka hem, annars riskerar laget att halka ner ytterligare en division när säsongen är slut.

ANNONS

”Släppt in enkla mål”

När det nu blir hemmamatch mot Sävedalens IF under onsdagen, ett lag som ligger serietvåa och som LIF:s damer förlorade mot sist, slipas taktiken in i det sista.

– Det känns som att de är ett komplett lag. De är duktiga på de flesta positionerna och har lite spetsspelare på detta. Det är väl därför de ligger i toppen på serien också. Är lite mer målfarliga, säger Sigeskog.

Hur har ni lagt upp taktiken?

– Vi har en matchplan som vi ska försöka få till; göra det så svårt som vi kan mot dem. Det är det som varit dilemmat för oss, vi har släppt in lite enkla mål. Sedan har vi skapat många målchanser, men haft svårt att omsätta dessa till mål. Så det är det vi måste arbeta på. Nå hela vägen.

Hur ser ni framåt?

– Vi jobbar på att, i alla fall, komma över nedflyttningsstrecket. För att inte åka ner en serie. Vi har bra spelare, men tyvärr är det lite för många borta varje match av olika anledningar, hade vi haft alla tillgängliga hade vi kunnat ligga bättre till.

För att komma på banan har laget tidigare haft besök av en mental coach, vilket Härryda-Posten rapporterade om i somras.

ANNONS

– Stämningen i laget är jättebra, men man ska tro på det man gör. Vi försökte hitta något så att man kunde få in lite positivt tänkande. Försöka vända på trenden, våga prestera och få ut det vi kan på planen. Men semestrar och annat har pausat coachandet, så har det blivit.

Hur stor är risken att åka ner en division, tänker du?

– Vi har två lag vi ska möta som också ligger längst ner, så de två behöver vi helst vinna. Det kommer nog krävas tre, fyra segrar av oss. Det kommer bli tufft in i det sista. Om vi bara har de flesta tillgängliga så ska vi nog kunna reda ut det här. Det har vi ju alla möjligheter att göra.

Matchen mellan Landvetter IF och Sävedalens IP spelas på Landvetters idrottsplats klockan 20:15 på onsdagen.

LÄS MER:Man åtalas – ska ha kört full utan körkort: ”Ville köpa cigg”

LÄS MER:Misshandlade sin dotter – döms till dagsböter

LÄS MER:Anhöriga kritiska till Nytida och Hjortens gruppbostad

ANNONS