En man misshandlade sin dotter i samband med att hon skulle ha fest i hans hem.
En man misshandlade sin dotter i samband med att hon skulle ha fest i hans hem. Bild: Per Wahlberg

Misshandlade sin dotter – döms till dagsböter

När pappan vägrade lämna sitt hus i samband med att hans dotter skulle ha fest, blev han till slut så arg att han puttade henne så att hon föll över möbler och ner i golvet. Han vred även om armen på en av dotterns kompisar. Nu döms han för två fall av ringa misshandel till dagsböter.

ANNONS
|

En tjej i övre tonåren, som vanligtvis bor hos sin mamma, hade kommit överens med sin pappa om att hon skulle få anordna en fest med sina vänner hemma i pappans hus. Tanken var att han skulle lämna huset i samband med festen, men när tjafs uppstod mellan de båda så hade han vägrat gå därifrån. Till slut blev han så arg och aggressiv att han puttade sin dotter så hon föll och ramlade över möbler och ner på golvet. Han skall även ha vridit om armen på en av dotterns kompisar i samband med att denne försökte gå i mellan. De båda klarade sig dock utan skador.

ANNONS

Pappan och hans dotter har inte samma bild av varför tjafs uppstod från första början. Dottern hävdar att pappan blev upprörd för att hon ”nämnde någonting om alkohol”, men pappan å andra sidan menar att det som föranledde bråket var att dottern hade blivit upprörd, eller som pappan själv uttrycker det i förhör, ”helt rabiat” när han puttat bort en av hennes vänner som stod i vägen för att han skulle kunna gå ut på altanen. Mannen menar också att han förvisso hade puttat bort även henne, men att han inte hade tagit i hårt.

Enligt dottern och hennes vänner var mannen vid tillfället mycket berusad. En uppfattning som delas av polisen. I anmälan som upprättades efter händelsen skriver de att det på grund av mannens berusningsnivå ”ej går att förhöra rättssäkert på plats”. Enligt anmälan skall mannen även ha medgett till polisen att han var för full för att kunna lösa situationen rent praktiskt. Mannen själv har dock i förhör i efterhand hävdat att han endast var ”salongsberusad”.

Det hela utspelade sig förra sommaren och mannen döms nu till 80 dagsböter om 50 kronor, alltså sammanlagt 4000 kronor, för två fall av ringa misshandel. Han hävdar att han inte haft för avsikt att skada ungdomarna, med medger att det hela har gått till ungefär så som det har beskrivits.

ANNONS

LÄS MER:Man på Landvetter misstänks ha försökt fly landet – greps

LÄS MER:Bråk utomhus i Råda – man hotades med ”pistol”

LÄS MER:Pojke blev tvångsduschad och slagen – elev döms

ANNONS