Kommunpartiet vill se fyra nya kallbadhus i Härryda kommun men räknar med avslag

På torsdag väntas Härrydas kommunstyrelse fatta beslut om en motion från Kommunpartiet om kommunala kallbadhus. Men partiets Jan Gustavsson har inga större förhoppningar på ett ja.
– Jag vet ju att kommunen skriker efter pengar och vi har mycket framför oss som kommer att kosta, säger han.

ANNONS
|

Under hösten röstades ett medborgarförslag om ett kallbadhus i Landvetter ner av kommunstyrelsen. Motionslämnaren föreslog att kallbadhuset skulle lokaliseras till badplatsen i anslutning till Sjöholmsparken.

När kommunstyrelsen sammanträder under torsdagen ska en ny motion i ämnet behandlas. Den här gången kommer motionen från Kommunpartiet och Jan Gustavsson.

Lokalpolitikern berättar att han gärna skulle vilja se fyra kallbadhus i kommunen; vid Östra Nedsjön i Hindås, Ramsjön i Rävlanda, i Landvetter nedanför kyrkan och Frökens udde eller nedanför Råda säteriet i Mölnlycke

– Vår tanke är egentligen att badplatserna bara skulle få ett tak och två väggar. Har man tre väggar blir det folk som sover och bor där, säger Jan Gustavsson.

ANNONS

Vad tänker du att det skulle kosta?

– Säg 20 000 kronor i materialkostnad per badplats. Det behöver inte vara så stort. 2x3 meter max.

Räknar med att kommunstyrelsen röstar ner förslaget

Vad talar för att kommunstyrelsen kommer rösta igenom förslaget den här gången?

– Inget alls. Därför att förvaltningen tycker inte att det är kommunens sak att anordna kallbadhus, och det kan jag väl hålla med om. Det är mer en förhoppning.

Du räknar med avslag?

– Jajemen. Men det får vi ju se. Jag kommer gå upp och propagera för min sak innan omröstning. Sen får vi se om jag får något gehör. Jag surar inte ihop om de röstar emot mig. Det är ju långt utanför kärnverksamheten. Det är inga hard feelings.

– Jag vet ju att kommunen skriker efter pengar och vi har mycket framför oss som kommer att kosta. Det får ju inte stå i vägen för något annat. Lägger man det mot ett uppehållsrum på en skola så kanske det har högre prio. Så är det ju.

Men du tycker ändå att ett kallbadhus vore en bra sak att prioritera?

– Jag vill väcka ett intresse för det och jag tror det hade varit en bra sak för ganska små pengar. Jag ser när förvaltningen har skrivit att de har räknat på lite större grejer. Så det är det jag kommer lyfta på fullmäktige, att det behöver inte vara något stort, säger Jan Gustavsson.

ANNONS

LÄS MER:Mölnlycke Filmstudio bjuder in till ny säsong: ”Film är som att resa i tid och rum”

LÄS MER:Smörgåssemlan i Landvetter – världsunik

LÄS MER:Cina och Daniel byggde drömhuset i Mölnlycke – med återbruk och tålamod

ANNONS