Komboutbildning förbereder för jobb som barnskötare i Härryda

Härryda kommun satsar på att utbilda nyanlända som ännu är i processen att lära sig behärska det svenska språket. Barnskötarutbildningen startar redan i augusti.

ANNONS

Det var Lokalpressen som var först (5/4) med att rapportera om kommunens nya satsning riktad mot personer med invandrarbakgrund som ännu inte är klara med svenska för invandrare (SFI).

Barnskötarutbildningen startar redan i augusti och varar i ett och ett halvt år.

”Vill du få ett roligt och utvecklande arbete som barnskötare inom förskolan eller som elevassistent inom skola och fritids. Under utbildningen kommer eleverna att få stora möjligheter till att förbättra sina kunskaper i svenska språket samtidigt som man studerar till barnskötare", skriver kommunen på sin hemsida.

Denna form av utbildning kallas för komboutbildning och underlättar för nyanlända att integreras i samhället. Deltagarna får även möjlighet att praktisera på en förskola i 12 veckor och på det sättet skaffa sig yrkeserfarenhet och lära sig yrkesspråket.

ANNONS

Skolverkets perspektiv på förskolan är att den är en kulturell mötesplats, där barn ska utveckla förståelse för kulturell mångfald och förberedas inför livet i en alltmer internationaliserad värld. Med hjälp av en mångfald bland pedagoger och skötare ska barn få med sig erfarenheter från olika miljöer och sammanhang.

Ansökningsperioden för utbildningen pågår mellan 5 april och 2 maj. Undervisningen är förlagd till Vuxenutbildningens lokal i Mölnlycke med start den 14 augusti.

LÄS MER:Stjärnkocken Dan Lexö visar tre enkla och goda påskrätter

LÄS MER:Brand vid segelsällskap – ryker från båthus

LÄS MER:Påsken: Ett drama med sorg, glädje och förlåtelse

ANNONS