Tillförordnad terminalchef Lena Enlund uppmanar alla till att hämta sina paket.
Tillförordnad terminalchef Lena Enlund uppmanar alla till att hämta sina paket. Bild: Evelina Engström

Kaoset efter stor-rean – posten vädjar: ”Hämta era paket”

Stor-reorna black week, black friday, cyber monday och cyber week har ställt till det för posten i Härryda. Detta till den grad att de nu vädjar i sociala medier om att folk ska hämta sina paket.

ANNONS

Hos PostNords lokaler i Landvetter är det fullt på hyllorna efter stor-reorna och via Facebook uppmanar de nu folk att komma och hämta sina paket.

– Vi behöver nya platser på hyllorna. Det var Ica som var ombud här förut. De brukade också gå ut med samma vädjan efter black friday. Men då var det ett dygn det gällde, säger tillförordnade terminalchefen Lena Enlund.

Hon berättar sedan dock att det är fördelaktigt för posten att det just blivit mer av en rea-vecka i stället för dag.

– Våra avsändare hann inte plocka det förut. Det har varit våran räddning att de smetat ut det.

ANNONS

Avlastar postombudet på Pressbyrån

Trots vädjan klarar postterminalen i Landvetter av mängden paket, men värre är det för deras ombud Pressbyrån i Landvetter.

– De har inte stor kapacitet och vi avlastar dem mer nu. De som klickar i att deras paket ska hamna där hamnar nu på vår terminal.

Samma sak gäller postboxarna – när det inte får plats där skickas paketen till terminalen.

– Att det skickas till oss ses inte alltid som positivt. När folk inte hämtar ut måste vi ha någon annanstans att lägga paketen.

Liggtiden brukar vara tre dagar

Hos PostNords ombud ligger paketen i 14 dagar och i paketbox sju. Generellt brukar det ta tre dagar innan man hämtar upp sitt paket.

– Även fast man brukar till exempel få sitt paket på tisdagen kanske man inte hämtar upp det förrän man handlar på fredagen.

”Sedan kommer mellandagsrean”

Förutom vädjan, och för att försöka få bukt på problemet, har Landvetterterminalen extra öppet nu på söndag från klockan 11.00-14.00.

– Vi har givetvis stora returflöden. Det kommer nog lugna ner sig till nästa vecka. Men sedan blir det mellandagsrea, avslutar Lena Enlund.

LÄS MER:Hon vill hjälpa barn i sorg att finna orden

LÄS MER:Mölndal tar över Härrydas hantering av dödsbon

LÄS MER:Mölnlyckes skateboardhall har förnyats: ”Vi är nöjda”

ANNONS