Mölnlyckes skateboardhall har förnyats: ”Vi är nöjda”

Skatehallen Chillskate i Mölnlycke har öppnat igen efter en uppfräschning.
– Vi hoppas locka lite nya åkare, det var lite dåligt med folk förra terminen, säger Helena Sundbeck, kassör i skateboardsektionen inom Sjövalla FK.

ANNONS
|

Det regnade in i den nuvarande hallen på Hönekullavägen i Mölnlycke vid inflytten år 2018, så en del vattenskadat trä i lokalen har nu åtgärdats. På en annan ramp har golvet höjts. Totalt har hallen varit stängd i två veckor.

– Budgeten höll och det blev jättebra så vi är nöjda. Ombyggnationen blev klar i onsdags, vi har städat och grejat sedan dess, säger Helena Sundbeck.

Hon är i högsta grad involverad i skatehallen, och har precis testat en av de ombyggda ramperna. Den får grönt ljus. Bredvid henne står åttaåriga dottern Vera Sundbeck. Hon har redan åkt i några år och berättar att hon har lärt två klasskamrater åka.

ANNONS

– En kom med hit.

Är det roligt att åka?

– Jaaa, säger Vera, innan hon utan att tveka åker iväg på brädan.

Veras tolvåriga syster Selma Sundbeck har ställt sig uppe på rampen bredvid sin mamma.

”Du har ju åkt i sex år ungefär, men det blir ju i perioder hur mycket det blir”, säger Helena till sin äldsta dotter, som nickar jakande.

Hur många av dina klasskompisar åker skateboard?

– Ingen, säger Selma. De håller väl på med andra saker.

– Hit kommer åkare som är allt mellan sex och 50 år. Det är runt fem till 15 personer varje gång. Vi hoppas locka fler nu när vi byggt om lite, berättar Helena.

I en annan del av lokalen åker Katta Sterner med sin 10-åriga son Emrik.

”Åh snyggt Emrik”, ropar hon till sonen när han åker uppför en av de nybyggda ramperna.

Han lyfter den främre trucken över kanten, eller copingen, som Katta förklarar för Härryda-Posten att det kallas på skateboardspråk, balanserar brädan och åker baklänges tillbaka ner.

– Rock to fakie kallas tricket. Kan vara jobbigt som föräldrar att titta på vissa grejer han gör, men har fått lära mig att svälja hjärtat, glädjas och lita på att han klarar det.

ANNONS

”Tycker att alla ska testa”

Emrik fick en bräda innan han föddes, berättar Katta Sterner. Hon har själv åkt bräda i 26 år och är i hallen ungefär en gång i veckan. Att åka skateboard har blivit en gemensam familjeaktivitet.

– Jag minns när jag droppade i en ramp, jag var två år tror jag, säger Emrik som svar på frågan om hans första brädminne.

– Du minns ju från foton också, säger Katta till sonen.

Både Emrik och Katta Sterner är nöjda med ombyggnationen i hallen.

– Hade gärna haft en dubbelt så stor hall. Men det är ju byggt väldigt kreativt för att optimera ytan. Det som är bra när man bygger om titt som tätt, är att det blir lite nya förutsättningar att åka, säger Katta och skickar med en hint.

– Många föräldrar är här och tittar på, men de skulle lika gärna kunna åka. Det är trettio plus på onsdagar, då kan man åka med likasinnade. Tycker att alla ska testa. Det är väldigt frigörande att åka skateboard.

LÄS MER:Rotary i Härryda arrangerar språkresa på räls till Stockholm

LÄS MER:Nya ägare till villa i Hindås – 6 500 000 kronor blev priset

LÄS MER:Hindås Night Trail arrangerades för tredje gången

ANNONS