Helgtips i Härryda vecka 49: Mölnlycke storband, käpphästar och fotografi

Tredje adventhelgen bjuder på mycket julfirande, vernissage och en jazzig konsert. Ta helg med Härryda-Posten!

ANNONS

Jul på Landvetter kulturhus

På lördag blir det jul för både stora och små på Landvetter kulturhus. Mellan 10:00 till 15:00. Det blir musikuppträdanden blandat med tomtenissar, sagostunder, tipspromenad och pyssel. Helt kostnadsfritt.

Jul på hästrygg

Även Landvetter Ryttarsällskap bjuds det in till julfirande i form av en familjedag. Det finns möjlighet till ponnyridning och käpphästhoppning klockan 14. Om man inte har en käpphäst så finns det möjligt att låna på plats. Även fiskdamm, tomte, lussfika och tipspromenad står på programmet. Biljetter till aktiviteterna går att köpa i caféet. Julfirandet pågår 13:00-16:00.

Vernissage med Erik Funck

På lördag mellan 12:00 till 15:00 är det vernissage av Erik Funcks nya utställning ”Round Trip” på Mölnlycke kulturhus. Måleri, keramik, stenskulptur och fotografi bjuds det på. På Härrydas hemsida går det att läsa följande:

ANNONS

Erik Funcks konstnärliga arbete är en processuell undersökning av mytologisering och upplösning, via olika medier och uttryck. Funck är nyfiken på hur lusten att komma åt det liv eller den verklighet som känns mer verklig, som känns djupare, mer besjälad, kan ta sig uttryck. I sitt konstnärskap undersöker han olika metoder för att komma åt en slags fördjupad närvaro/tillvaro.

Mölnlycke Storband avslutar helgen

Helgen avslutas med att Mölnlycke Storband bjuder in till en jazzig kvällskonsert på söndag kväll. Men det är ingen julkonsert det handlar om.

– Vi hoppar helt över julmusiken och spelar istället hela den ikoniska storbands-skivan "Basie Straight Ahead" med Count Basie and his orchestra plus ett par klassiker i ny tappning av Steven Feifke, berättar Tobias Sundgren som menar att det är fantastiskt skön musik att spela.

Konserten inleds klockan 18:00 på söndag kväll i Hulebäcksgymnasiet i Mölnlycke. Iinte en krona kostar det heller.

Tipsa Härryda-Posten!

Har du tips på kommande evenemang i Härryda kommun som skulle passa på Härryda-Postens nästa helglista? Eller tycker du vi har missat något i listan ovan? Hör gärna av dig med tips till redaktionen@harrydaposten.se!

LÄS MER:Pixbo Tennis i Mölnlycke har 250 barn och ungdomar i kö

LÄS MER:Härrydaborna redo för julgran

LÄS MER:Så påverkar julmust alkomätaren: ”Falskt positivt utslag”

ANNONS