Helgtips: Barnteater och Göteborg Film Festival

Oxveckorna är slut när löningshelgen i januari inleds. För den som saknar inspiration till helgaktiviteter tipsar Härryda-Posten om två kulturevenemang.

ANNONS
|

Invigningsfilm vid Göteborg Film Festival – i Mölnlycke

Under fredagen invigs Göteborgs filmfestival med invigningsfilmen ”Exodus” i regi av Abbe Hassan.. Nytt för i år är att filmen även visas runt om i landet – så även i Mölnlycke på kulturhusets biograf.

I Mölnlycke kulturhus visar vi invigningsfilmen Exodus kl 18. Välkommen på mingel och snittar från kl 17.30 i Nemeshallen.

Filmen handlar om Amal som 12 år och på flykt från Syrien. I en hamn i Turkiet stöter hon ihop med flyktingsmugglaren Sam. Amal vill resa till Grekland där hennes systrar befinner sig i ett flyktingläger, för att tillsammans med dem möta upp sina föräldrar, i Sverige. Amal, en fantasifylld, humoristisk men traumatiserad ung tjej och den äldre och luttrade Sam, reser tillsammans genom Europa för att försöka hitta friheten. De utvecklar en pappa-dotter-relation, som både blir deras överlevnad och uppvaknande.

ANNONS

– Det känns fantastiskt att kunna inviga årets festival med en så aktuell, drabbande och vacker film som Exodus. Det är en film som med visuell kraft och hög intensitet berättar en historia om flykt som kommer engagera många och ger festivalens fokus Homecoming en djupare resonansbotten, säger Jonas Holmberg, konstnärlig ledare, Göteborg Film Festival i ett pressmeddelande.

Biljetter kostar 100 kronor, 50 kronor för under 26 år. Filmen börjar klockan 18:00 men redan 17:30 bjuds det på snittar och mingel vid Mölnlycke Bio på kulturhuset.

Barnteater med Pelikanteatern

På lördag bjuds det på familjeföreställning för de allra minsta när Pelikanteatern besöker Lilla salen på Mölnlycke kulturhus med föreställningen ”Tåren i Snåren”, som beskrivs som en ”lekfull föreställning med mycket musik, få ord och stora uttryck. Samt två hattar och en kaffetår. I ett skogssnår.”

Klockan 12:00 till 12:30. Inträde: 50 kronor för stora och små.

Har vi missat något kul som händer i helgen? Tipsa gärna oss på redaktionen@harrydaposten.se

LÄS MER:Ny inriktning för järnvägen Göteborg-Borås är positivt för Västsverige!

LÄS MER:Så går det med en ny cykelväg mellan Landvetter och Mölnlycke

LÄS MER:Efter förseningar – nu ska ny väg byggas i Landvetter

ANNONS