Efter förseningar – nu ska ny väg byggas i Landvetter

I februari börjar arbetet med att förlänga Magasinsvägen i Landvetter. Tanken är att vägen ska fungera som en av anslutningarna till det planerade samhället Landvetter Södra.
– Projektet har dragit ut på tiden, men nu kommer vi igång, säger Rafed Baban, som är projektledare i Härryda kommun.

ANNONS
|

Den nya vägen i Landvetter är en förlängning av Magasinsvägen söderut, och har även fortsättningsvis samma namn. Tanken är att byggprojektet ska öka tillgängligheten för boende i området genom ytterligare en in- och utfartsväg. Och även underlätta för maskiner som behöver komma in i området för olika typer av gatuarbeten.

Men placeringen av den nya vägen är också strategiskt viktig för stadsutvecklingsprojektet Landvetter Södra.

– Projektet har pågått sedan 2019 och startar nu i februari. Det har varit flera utredningar och projekteringar som har dragit ut på tiden, säger projektledaren Rafed Baban till Härryda-Posten, precis innan han ska in på ett möte.

ANNONS

Förbinder Landvetter med Backavägen

Vägbygget ska förbinda Landvetter med Backavägen på södra sidan av järnvägen, och kommer också innebära att en bro behöver byggas.

– Från Backavägen går den söderut. Vid Tomtevägen bygger vi en bro, så att vi går under Tomtevägen. Sedan fortsätter vi söderut och viker av västerut och fortsätter in på Murtjärnsvägen, säger Rafed Baban.

Till sommaren 2024 förväntas den nya vägen stå färdig.

LÄS MER:Väska med misstänkt stöldgods upphittad i Hindås

LÄS MER:ARN ger Härrydabo rätt mot vitvaruförsäljare i kommunen

LÄS MER:Kadaverdel hittades i Mölnlycke – för andra gången

ANNONS