Härrydabo vann mot Ikea

En Ikea-leverans som gick snett slutade i Allmänna reklamationsnämnden (ARN). Tvistemålet mellan möbelföretaget och en Härrydabo slutade med seger för den senare.

ANNONS
LocationHindås|
|

Det var i januari i år som en Härrydabo beställde ett konsolsystem och en madrass från möbelföretaget. När varorna anlänt märkte köparen att flera delar saknades. Han tog kontakt med företaget som lovade att skicka varorna, men leveransen uteblev. Mannen bestämde sig då för att själv köra och hämta de uteblivna varorna på varuhuset.

För den merkostnad som uppstått begärde mannen en ersättning på 1530 kronor. Pengarna skulle täcka bland annat milersättning, vägtull och inkomstförlust. Ikea gick delvis med på mannens krav, och gav 165 kronor för milersättning och ett presentkort på 200 kronor. Men Härrydabon stod på sig och krävde hela summan och tvisten hamnade hos ARN.

ANNONS

Nämndens beslut

Nämnden bedömde att mannen inte hade rätt till ersättning för lönebortfall eftersom han likaväl kunde åkt till varuhuset efter arbetstid. Härrydabon får inte heller rätt gällande vägtull eftersom han inte kunnat bevisa att han behövt betala avgiften på 32 kronor. Däremot fick Härrydabon rätt till ytterligare milersättning, närmare bestämt 114 kronor.

LÄS MER:Monikas gran ska pryda Gustaf Adolfs torg i Göteborg: ”Så roligt!”

LÄS MER:Så röstar de västsvenska riksdagspolitikerna i kritiserad grundlagsändring

LÄS MER:Så mycket stöd får partierna i Härryda kommun

ANNONS