Poliser vaktar vid en väg.
Poliser vaktar vid en väg. Bild: Filip Landqvist

Härrydabo utkastad från polisutbildningen i Borås

En Härrydabo som studerat på polisutbildningen i Borås blev avstängd och får nu inte fortsätta studera till polis, rapporterar nyhetsbyrån Siren.

ANNONS
|

Anledningen till avstängningen som skedde i mitten av september, var att studenten, som studerade till polis vid Högskolan i Borås, uppvisat ett olämpligt beteende.

Bland annat ska polisstudenten ha uttryckt sig olämpligt inför andra studenter vid flera tillfällen samt agerat opassande under en fest.

Sagt saker på ”skämtsamt sätt”

Polismyndigheten tog beslutet att kasta ut den avstängda eleven ur utbildningen i slutet av oktober.

Myndigheten skriver i beslutet att Härrydabon uppgett att hen kan ha sagt saker, men i så fall på ”ett skämtsamt sätt,” och finner att de inte har anledning att misstro de övriga studenternas upplevelser. Därför bedömde myndigheten att polisstudenten inte uppnått den personliga mognad som krävdes för att gå färdigt utbildningen, och avslutade denna i förtid.

ANNONS

Polisstudenten själv har medgett att hen uttalat de saker som andra studenter har fört fram men menar själv att det gjorts på ett skämtsamt vis. Personen förnekar dock andra studenters påståenden om sitt agerande.

LÄS MER:Så skuldsatta är Härrydaborna

LÄS MER:Så röstar de västsvenska riksdagspolitikerna i kritiserad grundlagsändring

LÄS MER:Läs nya numret av Härryda-Postens e-tidning

ANNONS