Härryda fick revansch mot Kungsbacka – än en gång Årets superkommun

När krutdammet lagt sig i Dagens samhälles årliga prisutdelning under Almedalsveckan stod det klart att Härryda stod som segrare. Härrydaborna bor, enligt tidningen, i Årets superkommun.

ANNONS
|

Almedalsveckan på Gotland har bara börjat men redan är årets viktigaste programpunkt redan avklarad. När Dagens samhälle korade Årets superkommun stod Härryda kommun på prispallen än en gång – och knep utmärkelsen som Årets superkommun.

Härryda var nominerad i kategorin storstadskommun och priset delades ut under Dagens samhälles årliga mingel och prisgala.

– Riktigt roligt att vi återigen vunnit årets superkommun. Det är ett kvitto på att vi arbetar rätt med väldigt många frågor, säger kommunstyrelsens ordförande Per Vorberg (M) i ett pressmeddelande.

Ordningen återställd gentemot grannkommunen

Årets pris är något av en revansch efter att grannkommunen Kungsbacka av lätt obegripliga skäl lyckades ta hem utmärkelsen 2023. Föra året fick Härryda nöja sig med silverplats. Utmärkelsen är resultatet efter att juryn vägt samman 146 olika mätvärden i 17 olika kategorier inom exempelvis näringsliv, arbetsmarknad, ekonomi, omsorg och skola och kultur och fritid.

ANNONS

Ordningen blev således återställd när Olof Olausson, som bor och verkar i Härryda kommun, tog emot priset på plats i Visby.

Härryda-Posten når Per Vorberg via SMS under tisdagskvällen.

Ska ni fira detta på något sätt för kommunens medarbetare?

”Oj, det har vi inte tänkt på. Många har ju gått på semester, men det behöver ju uppmärksammas såklart. Kanske som en välkommen tillbaka till jobbet efter semestrarna. Får återkomma om det :)”, skriver Vorberg.

Handen på hjärtat. Är detta en revansch för förra årets förlust till Kungsbacka?

"Absolut, silver 2021, guld 2022, silver 2023 och nu tillbaka på tronen. Det är naturligtvis väldigt roligt att vinna, men vi är i gått sällskap av andra framgångsrika kommuner. Vi brukar ju peppa varandra att bli bättre”, svarar Vorberg diplomatiskt.

LÄS MER:Härryda kan bli Årets superkommun 2024

LÄS MER:Sanningen om Härryda visas på Almedalsveckan

LÄS MER:Härryda kan bli årets superkommun – igen

ANNONS