Dagens Samhälle har nominerat Härryda till årets superkommun.
Dagens Samhälle har nominerat Härryda till årets superkommun. Bild: Malte Just

Härryda kan bli årets superkommun – igen

Det är svårt att bli profet i sin egen hemkommun, men Dagens Samhälle har bestämt sig: Härryda kan för andra året i rad bli en superkommun. – Att vinna igen hade naturligtvis varit lite extra roligt, säger Per Vorberg (M).

ANNONS
|

Förra året blev det guldplats för Härryda i Dagens samhälles rankningslista om Sveriges bästa kommuner. Nu kan det bli vinst igen när tidningen än en gång nominerar Härryda som en toppkommun. Men vägen är inte spikrak – även grannarna Kungsbacka och Mölndal är med på den smickrande listan i kategorin ”Årets storstadskommun”. Att västsvenska kommuner i närheten av Göteborg är heta är tydligt givet de tre nomineringarna.

Per Vorberg, kommunstyrelsens ordförande i Härryda, gläds åt nomineringen.

– Riktigt roligt att Härryda återigen är nominerad till årets superkommun. Vi har ett långsiktigt strategiskt arbete för att vara ansvarsfulla med skattepengarna och är framgångsrika i det, vilket gör att vi kan satsa på kärnverksamheter, våra kommuninvånare och personalen, säger han till Härryda-Posten.

ANNONS

Per Vorberg passar också på att berömma grannkommunerna som också är nominerade.

– Vi vann förra året och är glada att få jämföras med Mölndal och Kungsbacka som också är två bra och välskötta kommuner. Ambitionen är alltid att vara i toppen, men att vinna igen hade naturligtvis varit lite extra roligt, säger Vorberg.

Årets superkommun tillkännagörs på Almedalsveckan

Segraren utses, som tidningen erkänner, ”inte helt objektivt” men enligt 144 olika mätvärden som är fördelade över 18 kategorier. Ett par av kategorierna är skola, ekonomi, näringsliv och barnomsorg.

Dagens Samhälle skriver bland annat följande i sin beskrivning av Härryda: ”Förbindelser är mycket riktigt ett toppnummer för Härryda i vår rankning, tillsammans med ekonomi, skola och kultur- och fritidskategorin. Härryda är titelförsvarare då den snabbväxande kommunen tog hem titeln i fjol efter att i flera år stadigt klättrat i Dagens Samhälles ranking.”

Svaret på om Härryda är en superkommun även under 2023 avslöjas under årets upplaga av Almedalsveckan i Visby på Gotland den 29 juni.

LÄS MER:Härryda kommun brister i kontroll av bisysslor

LÄS MER:Planen klar för Mölnlycke IF – segertåget ska fortsätta

LÄS MER:Hindåsbor föreslår: ”Gör en park på Bocköhalvön”

ANNONS