Han körde rattfull med machete i bilen – döms nu till fängelse

En man i 60-årsåldern, som bor i Härryda kommun, körde drogpåverkad utan körkort med en machete i bilen. Nu döms mannen till fängelse för ett flertal brott.

ANNONS
|

Det var i höstas, via tips, som polisen begav sig till platsen där mannen befann sig. De hittade honom påverkad i en bil på en rastplats i Lilla Edet, med en släp som var anmält försvunnet.

Mannen erkände för polisen att han inte hade ett giltigt körkort. Efter att ha utfört provtagning visade det sig att mannen bland annat var påverkad av amfetamin. I bilen fanns också en annan passagerare, en man från Lilla Edets kommun, som även han ska ha varit drogpåverkad.

Mannen menade att kniven var till för att skrapa färg

När polisen undersökte fordonet noggrannare hittade de en machete, som Härrydabon efteråt har hävdat är ett verktyg.

ANNONS

– Jag vet inte, den har bara hamnat där, det var ett arbetsverktyg. Kolla i mina papper jag är ingen våldsmänniska, sade mannen i tidigare förhör.

Föremålet menar den nu dömda Härrydabon ska ha utgjort ett arbetsverktyg, som han använt för att öppna målarburkar och skrapa färg.

Men det köpte inte rätten, som ansåg att föremålet, som liknade en machete, vore illa lämpat att användas som verktyg på det sättet.

Däremot var de osäkra på om mannen hade uppsåt att stjäla släpet, när han själv menat att han lånat det för att köra bort skräp. Därför döms han till egenmäktigt förfarande istället för stöld som åklagaren yrkat.

Hade hotat tjänsteman på socialtjänsten i Lilla Edet

I november, några veckor efter händelsen på rastplatsen, ska Härrydabon ha varit in på socialtjänsten i Lilla Edets kommun för att be om matpengar. När han blev uppmanad att identifiera sig ska han ha hotat en av socialsekreterarna.

Bland annat ska han ha sagt "du säger fan inte åt mig vad jag ska göra", "detta ska du få betala för", samt "passa dig”. Mannen ska ha slagit på plastglaset i receptionen tills det lossnade.

Härrydabon har suttit i fängelse tidigare för bland annat olovlig körning, rattfylleri och vållande till kroppsskada, men blev villkorligt frigiven. Det var under prövotiden som de nya brotten har begåtts.

ANNONS

Därför döms han åter till fängelse i totalt 7 månader, nu för rattfylleri, grov olovlig körning, ringa narkotikabrott, flera fall av brott mot knivlagen, egenmäktigt förfarande och hot mot tjänsteman.

Han erkänner samtliga brott.

LÄS MER:Hästhopp i massor under Påskhoppet i Landvetter

LÄS MER:Försökte hyra bil med falsklegitimation i Landvetter

LÄS MER:Påsken: Ett drama med sorg, glädje och förlåtelse

ANNONS